női kézilabda

2021.04.06. 07:00

Megyei derbit nyert a Cell női kézicsapata

Elmaradt mérkőzéseket pótoltak az NB II.-es női kézilabda-bajnokságban. A Körmend csütörtökön és szombaton is pályára lépett, mindkétszer kikapott – Celldömölkön megyei rangadót bukott. A Bük küzdelmes győzelmet aratott pénteken.

Tóth Gábor

Sárvári kinizsi-Celldömölk , kézilabda, 20210130, ut, Sárvár, Vas Népe / Unger Tamás Gyõrffy Luca

Fotó: Unger Tamás

Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő–Körmendi DMTE 36-22 (19-8). – Celldömölk, zárt kapuk mögött, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Burzán, Kincses.

CVSE: Tömő – Kazári 4, Szomorkovits A. 6, Szomorkovits L. 7/5, Bagics 3, Győrffy 5, Szecsődi 3. Csere: Füzfa, Geiger 1, Balogh V., Németh E. 6, Marton, Pup S., Győrvári. Edző: Salamonné Csótár Adrienn.

Körmend: Anek – Somlai 2, Őri 4, Herczeg 7, Horváth D. 3, Cser, Varga K. Csere: Nagy (kapus) Szalai L., Kiskós 4, Binecz 2, Horváth Zs. Edző: Varga Andrea.

Az első találatot a vendég szerezte, azonban a mérkőzés további részében a CVSE irányította a játékot. Gyors indításokkal, lerohanásokkal fokozatosan növelte az előnyét, végül biztos győzelmet aratott a nehéz helyzetben lévő körmendi csapat ellen.

Salamonné Csótár Adrienn: – Magabiztosan gyűjtöttük be a két pontot – és mindenki játéklehetőséget kapott.

Varga Andrea: – Újabb sérülésmentes mérkőzésen vagyunk túl – és kerültünk közelebb ennek a kaotikus szezonnak a végéhez.

Büki TK–Mosonmagyaróvári KC U20 26-24 (9.14). – Bük, zárt kapuk mögött, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bán-Farkas, Miksó.

Bük: Szűcs – Kelemen, Szabó D. 9, Cseledi 1, Tóth V. 1, Tamási 8, Baranyai 5. Csere: Büki, Szalai N. (kapusok), Szabó N. 1, Gősi 1, Marton, Szekér, Megyeri. Edző: Bölöni Roland.

Az első félidőben nem ment a játék a Büknek, sok hibával kézilabdázott, így a vendégeknél volt az ötgólos előny a szünetben. Tíz perc már a második félidőből is eltelt, s nem tudott közelebb kerülni a BTK az ellenfeléhez (13-19). Aztán a hazaiak védekezése lassan összeállt, a támadójátékuk pedig stabilabb és eredményesebb lett. Így a már fáradó vendégekkel szemben az utolsó percben sikerült kiharcolni a győzelmet. A második helyen álló Büki TK így továbbra is veretlen az idei évben – és a csapat a küzdeni tudásáért is dicséretet érdemel.

VKL SE Győr–Körmendi DMTE 39-27 (23-14). – Ikrény, zárt kapuk mögött, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Papp, Uhrin.

Körmend: Anek – Somlai 2, Kiskós 11, Herczeg 8, Horváth D. 4, Cser, Varga K. 1. Csere: Nagy J. (kapus), Szalai L. 1, Dombóvári, Horváth Zs. Játékos-edző: Kiskós Kitti.

Az erősen tartalékos körmendi csapat újabb őszről elmaradt mérkőzést pótolt. Magabiztos hazai győzelem született.

Kiemelt képünkön: Győrffy Luca jó játékkal, öt góllal járult hozzá a CVSE győzelméhez

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában