Labdarúgás

2021.04.30. 07:00

Négyen továbbjutottak – Színvonalas mérkőzéseket hozott a megyei kupaforduló

A negyeddöntőket rendezték meg a labdarúgó-magyarkupa megyei sorozatában szerdán: a Zanat-Haladás VSE, a Körmend VSE, a Sárvár, valamint a Tanakajd jutott a legjobb négy közé.

Tóth Gábor, Kelemen Attila

Színvonalas mérkőzéseket hozott a megyei kupaforduló

Fotó: Szendi Péter

Zanat-Haladás VSE (II.)–Csákánydoroszló (I.) 10-0 (3-0). Szombathely, vezette: Ódor Á.

Zanat-HVSE: Szent­györgy­vári – Varga Cs., Maráczi (Kiss Z.), Ferencz, Németh G., Edelényi (Szenczi), Nemes, Németh E. (Szőts), Janek (Machinek), Berta (Perger), Bódi.

Csákánydoroszló: Baba (Dévai) – Danyi, Kis-Nemes (Horváth M.), Draskovics (Lónai), Dedics, Makai, Takács, Urbán, Pandur (Major), Biczó, Albert.

Gólszerzők: Németh G. (2), Szenczi (2), Nemes (2), Bódi, Ferencz, Varga Cs., Edelényi.

Kiállítva: Albert (60., Csákánydoroszló).

A két csapat ezúttal nagyon nem volt egy súlycsoportban. A hetek óta remek formában lévő Zanat-Haladás ráadásul nagyszerű helyzetkihasználással rukkolt elő – és ilyen arányban is megérdemelten verte amúgy jól küzdő ellenfelét.

Tanakajd (II.)–Pecöl (II.) 3-1 (2-1). Tanakajd, vezette: Sebesi P.

Tanakajd: Marcz L. – Svób (Németh B.), Kovács G. (Kiricsi), Kölkedi, Marcz G., Pál, Tóth J. (Szalai), Filakovszky, Könczöl (Süle), Preiczer, Varga M. (Kis).

Pecöl: Kurucz Ki. (Mészáros) – Czeglédi, Kámán, Farkas E., Oszkó (Németh Á.), Farkas A., Varsányi (Kurucz Ke.), Horváth B. (Fülöp), Illés, Gyürü (Lakatos), Márok.

Gólszerzők: Tóth J., Kön­czöl, Svób, ill. Farkas E.

Küzdelmes mérkőzést vívtak a felek. De a találkozó nagy részében a hazaiak akarata érvényesült, összességében biztosan, megérdemelten jutottak tovább.

Club Walnut Nádasd (II.)–Sárvár (I.) 2-4 (0-1). Nádasd, vezette: Sály K.

Nádasd: Rejtli – Varga K. (Csenterics), Pálmai, Gerencsér (Szabó I.), Kalamár, Meskó, Tuboly, Németh Bo., Szabó Z., Szabó D. (Balogh B.), Németh Be. (Gorza).

Sárvár: Velladics – Kovács B. (Horváth A.), Szabó R., Czöndör, Potyi, Joó, Tóth M. (Harkai), Fider, Pap, Szabó B., Marsai.

Gólszerzők: Gerencsér, Tuboly, ill. Potyi, Pap, Joó, Fider.

Az esélyesebb, a megyei I. osztályban bajnoki címre hajtó vendég jól, dinamikusan futballozott, a találkozó jelentős részét irányítása alatt tartotta. A hazaiak azonban nem adták fel, 0-3 után rúgtak két gólt, beszorították ellenfelüket, nyílttá tették a meccset – felcsillant a bravúr lehetősége. A Sárvár azonban az utolsó percben egy kontrából megszerezte negyedik találatát, ezzel eldöntötte a mérkőzés sorsát – és összességében megérdemelten jutott tovább.

Tutitextil-Körmend VSE (II.)–Táplán SE (II.) 5-4 ­(1-2). Körmend-Horvátnád­alja, vezette: Bíró O.

Körmend VSE: Sály – Sipos (Szakonyi), Velekei, Papp P., Horváth Á. (Szatmáry), Szakasics, Horváth D., Petrovics, Sákovits, Jóna, Vilics.

Táplán: Molnár D. – Stieber, Vidák, Borbás (Rajzinger), Németh B. (Pásztor), Jantos, Farkas G., Polyák, Polgár, Horváth A. (Balázs), Versegi.

Gólszerzők: Velekei (4), Vilics, ill. Versegi, Pásztor, Horváth A., Németh B.

Körmend–Táplán 5-4. Vilics Bálint (balról) és Farkas Gábor párharca
Fotó: Szendi Péter

Színvonalas, pörgős, mozgalmas, izgalmas mérkőzést játszottak a csapatok. A roppant motivált hazai együttes 0-2-es, 1-3-as és 2-4-es hátrányból is felállt. Nem adta fel egy pillanatra sem, ráadásul a második félidőben már jobban játszott, mint ellenfele, és a hajrában kicsikarta a győzelmet – a megérdemelt továbbjutást.

A győztesek feljutottak a labdarúgó-magyarkupa országos főtáblájára. A megyei magyar kupa természetesen folytatódik, az állva maradt csapatok az érmes helyekért harcolnak tovább – de a vesztesek is versenyben maradnak, hiszen még megküzdenek az ugyancsak főtáblát érő ötödik helyért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában