Frissen Vasból

2021.04.28. 18:57

Nem sikerült javítani az újonc Szentlőrinc ellen a Haladásnak – fotógaléria

A labdarúgó NB II 35. fordulójában az újonc Szentlőrinc a Szombathelyi Haladást fogadta, s hősies védekezésével, valamint Mervó góljával le is győzte.

Pum András

Fotó: Laufer László/Dunántúli Napló

6. perc: Németh Márió jobb oldali szögletét Bosnjak tíz méterről fejelte kapura, de Nagy Barnabás kifejelte a labdát a gólvonal elől.

13. perc: Ismét Németh Márió végzett el jobbról szögletet. Beadását Csilus fejjel megcsúsztatta, Mocsi pedig szintén fejjel, hat méterről nem sokkal a kapu fölé csúsztatott.

39. perc: Holdampf passzolt a kilépő Németh Má­rióhoz, a támadó kissé jobbról, éles szögből lőtt, de Hajagos védett.

37. perc: Bal oldali szöglet után Keresztes fejesét mentette a bal kapufánál a gólvonalon álló Németh Milán.

52. perc: Harsányit hagyták üresen a jobb oldalon, a támadó kapu előtt keresztbe lőtt labdáját a hosszún érkező Mervó két lépésről a jobb sarokba vágta (1-0).

92. perc: Medgyes 19 méteres lövése kijött Hajagosról, de a védők szögletre tisztáztak.

A szombathelyi csapatban a korábban combsérüléssel bajlódó Bosnjak Predrag vállalta a játékot, miként a Csákvár ellen orrcsonttörést szenvedett Mocsi Attila is. A belső védő számára kedd délután megérkezett a speciális arcvédő maszk, így az U21-es válogatott játékos is helyet kaphatott a kezdőben. Rácz Ferenc viszont nem került az utazó keretbe.

A meglehetősen rossz minőségű, göröngyös pályán a szombathelyiek ragadták magukhoz a kezdeményezést. Az első negyedórában több veszélyes szögletet is lőhettek a vendégek. A folytatásban is a szombathelyiek futballoztak fölényben, de nem volt egyszerű dolguk a támadások vezetésénél a rossz talajú pályán. A hazaiak nem sok veszélyt jelentettek a Haladás kapujára. A vasiak pörgősen, gyorsan futballoztak – de sok labdát adtak el a saját térfelükön, ám ezekkel az ajándékokkal a szentlőrinciek nem éltek.

A szombathelyiek támadásban hiába jutottak el az ellenfél tizenhatosáig, a büntetőterületen belüli fejeseknél, lövéseknél mindig elakadt a labda egy-egy baranyai védőben. A hajrára a hazaiak is bátrabbá váltak, de csupán Keresztes fejese jelentett veszélyt Verpecz kapujára.

Szünet után egy védelmi hibát kihasználva gyorsan megszerezte a vezetést a Szentlőrinc. A góljuktól vérszemet kaptak a hazaiak, a vendégeket viszont alaposan megzavarta a találat. Aztán ismét lábra kaptak a vasiak, átvették az irányítást, s a játék a szentlőrinciek térfelén folyt. A zöld-fehérek játékába azonban rengeteg pon­tatlanság csúszott, így nem tudtak komoly helyzetet kidolgozni.

Küzdöttek, hajtottak a szombathelyiek, a szentlőrinciek foggal-körömmel őrizték előnyüket – sikerrel.

A Haladás – csakúgy, mint az előző körben a Csákvár ellen – küzdött, hajtott, uralta a meccs nagy részét, de a játéka enyhén szólva hagyott kívánnivalót maga után. A lelkesen futballozó szentlőrinciek semmi extrát nem mutattak, de így is értékes pontokat szereztek a kiesés elleni harcban.

Jegyzőkönyv

SZENTLŐRINC–SZOMBATHELYI HALADÁS 1–0 (0–0)

Szentlőrinc, Szentlőrinci Stadion, zárt kapuk mögött. Vezeti: Horváth Tibor (Szalai Balázs, Kis Zoltán)

Szentlőrinc: Hajagos – Molnár R., Dulló, Keresztes B., Nagy B. – Havas, Ujvárosi (Cenaj, a szünetben) – Harsányi (Torvund, 88.), Fröhlich (Kovács D., 64.), Törőcsik (Kapronczai, a szünetben) – Mervó (Matics, 74.). Vezetőedző: Marián Sluka

Szombathely: Verpecz – Csilus (Tóth M., 60.), Mocsi, Predrag, Németh Mi., Debreceni – Holdampf – Doktorics (Kállai, a szünetben), Kiss B. (Jancsó, 74.), Németh Má. (Dragóner, 54.) – Medgyes. Vezetőedző: Mátyus János

Gólszerző: Mervó (52.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában