Hétközi bajnoki

2021.04.27. 19:23

Szenlőrincen lép pályára szerdán a Haladás

A labdarúgó NB II. 35. fordulójában szerdán 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Szentlőrinc SE otthonában lép pályára.

Pum András

A szombathelyiek védekező középpályása, Csilus Tamás reméli, a Szentlőrinc nem nő csapata fölé

Fotó: Unger Tamás

A Haladás legutóbbi ellenfeléhez, a Csákvárhoz hasonlóan a Szentlőrinc is a kiesés elöl menekül – az utóbbi időben sikeresen. A Baranyai megyei gárda utóbbi hat bajnokiján veretlen maradt, igaz, múlt vasárnap nem tudta legyőzni a már kiesett Debreceni EAC (0-0) együttesét. A korábban a Haladásban is futballozó középpályás, Marian Sluka vezette, a 15. helyen álló szentlőrinciek 38 pontot gyűjtöttek eddig, öt pontra vannak a legjobb kiesőtől.

Azaz egy esetleges győzelemmel nagy lépést tennének a bennmaradás felé. A hazaiaknál futballozik az Illés Akadémián nevelkedett Keresztes Bence, ismertebb név még Torvund Alexander, Frőhlich Roland. A Szentlőrinc a második legkevesebb gólt (29) szerezte a másodosztályban, házi gólkirályuk az egyaránt négygólos Harsányi István és Sili Luka. Ami a Haladást illeti, az 50 ponttal a nyolcadik helyen álló vasiak a szép békéscsabai győzelem után múlt vasárnap a Rohonci úton meglepetésre 1-0-ra kikaptak a Csákvártól. Az utóbbi három fordulóban döntetlen, győzelem és vereség követte egymást – kérdés, szerda késő délután melyik arcát mutatja a szombathelyi együttes. Ősszel a Haladás simán, 4-0-ra verte a Szentlőrincet.

A szombathelyiek védekező középpályása, Csilus Tamás reméli, a Szentlőrinc nem nő csapata fölé
Fotó: Unger Tamás

– Az elmúlt hétvégén sajnos kikaptunk a Csákvártól, egy vereség minden alkalommal borzasztó fájó – tudtuk meg Mátyus Jánostól, a Haladás vezetőedzőjétől. – Szerencsére nincs sok idő rágódni ezen, hiszen szerdán már újabb feladat vár ránk. A Szentlőrinc hasonló helyzetben van, mint a Csákvár, hasonló mérkőzésre számítok, természetesen más eredménnyel. A Csákvár elleni meccs szinte helyzetek nélkül ment le, úgyhogy a helyzetek kialakításán mindenképpen előbbre kell lépnünk, és hátul is stabilabban kell védekeznünk.

A Szentlőrinc egy roppant harcos és lelkes együttes, és mivel a kiesés ellen küzd, biztos, hogy kettőzött erővel futballozik majd – nem lesz tehát könnyű dolgunk. Hiába arattunk Békéscsabán szép győzelmet, a Csákvár ellen kikaptunk, úgyhogy most muszáj javítanunk. Hiszem, hogy fel tudunk nőni a feladathoz, és egy, de inkább három ponttal a tarsolyunkban utazhatunk majd haza. Sajnos gondjaink tovább szaporodtak. Devecseri Szilárd és Tóth Dávid már régóta sérült, ráadásul Bosnjak Predrag múltkor ugyan a keretben volt, de combsérülése miatt nem tudott pályára lépni – ezúttal sem játszhat. Mocsi Attilának pedig a Csákvár elleni mérkőzésen eltörött az orra, ő sem játszhat.

– A Csákvár nagyobb játék­erőt képvisel a Szentlőrincnél, de ez is hasonlóan kemény meccs lesz – mondta Csilus Tamás, a zöld-fehérek középpályása. – Nekünk viszont nem az ellenfelünkkel kell foglalkoznunk, hanem azzal, hogy betartsuk azokat, amiket a mester kér tőlünk, visszatérjünk a helyes útra, és újra eredményesen futballozzunk. Ki kell jönnünk ebből a kis gödörből, és meg kell nyerni valamennyi hátralévő meccsünket. Aztán, hogy sikerül-e, az majd kiderül, de az a fontos, hogy minden meccs után úgy jöhessünk le a pályáról, hogy mindent kiadtunk magunkból.

A 35. forduló további programja: DEAC–Kaposvár, PMFC–Ajka, Soroksár–Vasas, Dorog–Szeged, Nyíregyháza–Gyirmót, ETO FC–Szolnok, Kazincbarcika–Siófok, Békéscsaba–Debreceni VSC, Csákvár–Budaörs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában