ezt eltalálta

2021.04.22. 07:00

Szuper Márió újra varázsolt – A Haladás támadója szépségdíjas gólt lőtt

A Szombathelyi Haladás NB II.-es labdarúgócsapatának támadója, Németh Márió vasárnap Békéscsabán negyedik gólját szerezte a 2020–21-es bajnokságban – de milyet!

Pum András

20210418 Békéscsaba Békéscsaba 1912 Előre-Haladás Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Békés Megyei Hírlap/Imre György

Szépségdíjas gól volt. A békéscsabai bajnoki 55. percében Németh Máriónak készítette le sarokkal a labdát Medgyes Zoltán. S ami utána jött: Németh a tizenhatos előteréig vezette a labdát, majd a bal oldalon először befelé, majd kifelé, aztán újra befelé fordult, ezt követően egymás után – kis területen – három védőt cselezett ki, majd nyolc méterről a kifutó kapus felett ballal a kapu közepébe emelte a labdát. Ezzel a találattal szerzett vezetést a vasi csapat, majd Dragóner Filip kétgólosra növelte az előnyt, és ugyan a csabaiak szépítettek, a szombathelyiek győzelmét (2-1) nem fenyegette veszély.

– Alaposan megnyomtuk a meccs elejét, volt is egy lövésem, amit a kapus kiszedett a jobb sarok elől – mondta Németh Márió. – Az első 15-20 perc a mienk volt, az volt a tervünk, hogy a középső zónában minél több labdát szerzünk, és ezekből gyorsan megindulunk. Ez ült is, hiszen később Medgyesnek is volt egy jó lövése. A félidő második fele már kicsit kiegyenlítettebb volt, nem tudtunk annyira dominálni, mint korábban. A második félidőre annyit változtattunk szerkezetben, hogy Medgyes kicsit hátrább lépett. A gólom? Holdampf szerzett labdát, felpasszolta Medgyesnek, aki szépen letette nekem. Először befelé cseleztem, majd kifelé, és amikor újra befelé indultam, a védőm bele is ért a labdába. Ám nálam maradt, majd két lövőcsellel kicseleztem a védőket, és ezek után csak az lebegett a szemem előtt, hogy valahogy megemelem a labdát – sikerült. Azóta sokszor visszanéztem a gólom – bevallom, nekem is tetszett! Ami a saját játékomat illeti, csakúgy, mint a csapatnak, nekem is az első húsz percben ment igazán a foci, igyekeztem elkérni a labdákat és hasznosan futballozni. Az utóbbi meccseken gödörbe kerültünk, a sikerünkkel egy kicsit kijöttünk belőle, ha vasárnap is nyerünk, akkor elmondhatjuk, hogy teljesen kimásztunk belőle.

Németh bátran kicselezett több embert, de vajon máskor miért nem látni tőle hasonló megoldásokat?

– Ezen dolgozom az edzéseken, hiszem, hogy egyre több ilyet látnak tőlem a szurkolók – folytatta a támadó. – Egy-egy csel önbizalom kérdése is, mindenesetre most jót tett az önbizalmamnak ez a találat. A folytatásban papíron könnyebb ellenfelek várnak ránk, ugyanakkor sokszor ezek a legnehezebb meccsek. Egy célunk lehet: minden mérkőzést megnyerni – ami persze egyáltalán nem lesz egyszerű. Hiszen néhány ellenfelünk a kiesés elkerüléséért küzd – mi aztán tudjuk, mit jelent ilyenkor egy-egy összecsapás, hogy felszívja magát egy gárda. Mi is ebben a cipőben jártunk tavaly tavasszal. Szerencsére most teljesen más a helyzet, a bajnokság zárásakor szeretnénk minél előbb végezni a tabellán.

Kiemelt képünkön: A gól előtti pillanatok: Németh Márió forgatja a védőket

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában