női kézilabda

2021.05.10. 07:00

A hajrában bukták el rangadójukat a SzoESE női kosarasai

Az amatőr NB I.-es női kosárlabda-bajnokság 28. fordulójában váratlanul idegenben bukott rangadót a Szombathelyi Egyetemi SE.

Tóth Gábor

SZOESE csapatfotózás, női kosárlabda 20200928, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás Szabó-Haklits Zsuzsanna

Fotó: Unger Tamás

A negyedik helyezett fogadta másodikat – de csak egy győzelem választotta el a feleket.

DVTK Miskolc U23–Szombathelyi Egyetemi SE 76-68 (21-22, 6-9, 27-22, 22-15). Miskolc, néző, amatőr NB I.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Domán, Marton.

SzoESE: KOVÁCS G. 23/9, Püspöki 9/6, SZABÓ-HAKLITS 15/9, Balogh 9, Plózer 4. Csere: Sándor 2, Preisinger 6/6, Mezősi –, Koltay –, Dervalics –. Edző: Szabó László.

Erős tempóban kezdtek a csapatok, jól dobtak. Az előny rendre a szombathelyieknél volt, de nem tudtak meglépni. A második etap viszont a védekezésről szólt, mind a két csapat rendezte a játékát. Továbbra is a SzoESE gárdája volt fórban. Ha ekkor jobban teljesít támadásban, talán eldönti a meccset – de nem döntötte el (20. perc: 27-31).

Fordulás után gyorsan egyenlített az A csoportos játékosokat is bevető házigazda. Majd felváltva estek a pontok, felváltva vezettek a csapatok.

A harmadik negyed hajrájában kipontozódott Szabó-Haklits – kulcsemberét vesztette el így a SzoESE (30. perc: 54-53). Ettől függetlenül jól tartotta magát, sokáig teljesen nyílttá tudta tenni a meccset. A Miskolc az utolsó három-négy percben nőtt ellenfele fölé, és csikarta ki a győzelmet. A SzoESE a tabella harmadik helyére csúszott vissza, a DVTK fellépett a másodikra.

Szabó László: – Addig nem győzünk idegenben, amíg nem nyerjük meg a lepattanócsatát. Ettől függetlenül is közel voltunk a sikerhez – a küzdeni tudásért jár a dicséret a lányoknak.

Kiemelt képünkön: Szabó-Haklits Zsuzsanna ponterősen kosarazott

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában