Ob-n a diák korosztályú birkózók

2021.05.29. 07:00

A kőszegiek három, a haladásosok egy bajnoki érmet hoztak haza

A diák birkózók korosztályos országos bajnokságairól két aranyat és egy ezüstöt hoztak a Kőszegi SE versenyzői.

Horváth Erika

Fotó: Kőszegi SE

A diák I. korosztály (2008– 2009-ben születettek) fiú kötöttfogású és lány országos bajnokságát Egerben közel 300 résztvevővel rendezték meg. A Kőszegi SE lányokkal képviseltette magát. A 42 kilogrammos súlycsoportban Pusztai Bianka körmérkőzés után veretlenül szerezte meg az aranyérmet. A zalaegerszegi Kertit 10-1-re, a magyarkanizsai Habit 4-2-re, a nagyszénási Ozsvart-Bálintot technikai tussal verte, a Mátra SE versenyzője, Boreván ellen pedig egy tusgyőzelmet is bemutatott.

Az 54 kilós súlycsoportban szerepelt Sonfai Cintia, aki a negyed- és az elődöntőt is sikerrel vívta meg, előbb az ESMTK-s Lakyt verte, majd a nagyszénási Nagy Larát fektette alig egy perc alatt két vállra. Csak a döntőben kapott ki – a nyársapáti Bágertől –, így ezüstérmes lett. A kőszegiek edzője Pusztai Tamás. A diák II. korosztály (2010– 2011-ben születettek) szabadfogású országos bajnokságának Tatabánya adott otthont. Az 52 klub között a Kőszegi SE és a Haladás VSE is képviseltette magát.

A 46 kilósoknál a kőszegi Tóth Ábel bajnoki címet szerzett – Palotai BE-s, ESMTK-s és zalaegerszegi riválisának fölényes legyőzése után a döntőben Piroskát (Kertváros) múlta felül 16-7-re. A kőszegiek még egy ötödik helyezést is elkönyvelhettek Polyák Anzelm révén, aki a 63 kilós súlycsoportban egy győzelem után az elődöntőben kikapott, majd a bronzmérkőzésen is alulmaradt.

A Haladás versenyzői, Ligeti Richárd tanítványai közül a 69 kilós súlycsoportban szereplő Németh Lóránd ért dobogóra. Első meccsén ugyan kikapott, de a vigaszágról két tusgyőzelemmel megszerezte a bronzérmet. A 54 kilós Horváth Bence egy győzelem után a negyeddöntőben kikapott, majd a vigaszágra jutva két tusgyőzelmet is aratott. Így bronzmérkőzést vívhatott, amit végül elvesztett jászberényi ellenfele ellen, ötödik lett.

Kiemelt képünkön: A Kőszegi SE érmesei (balról): Tóth Ábel, Sonfai Cintia, Pusztai Bianka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában