súlyemelés

2021.05.27. 07:00

Boros Viki a junior-vb-n

Elutazott a junior korú (U20) súlyemelők világbajnokságára Boros Viktória, a Haladás VSE válogatottja.

Horváth Erika

20210402 súlyemelők, Gyűrűs Barbara, Márkus Erzsébat, Boros Viktória, Szombathely, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Legutóbb 2019-ben rendeztek junior vb-t a súlyemelőknek, azon a Fidzsi-szigeteki versenyen anyagi okok miatt nem indult magyar versenyző. Tavaly a pandémia tett keresztbe a világversenyekre készülő súlyemelőknek (is), idén viszont, ha nem is az eredetileg tervezett szaúd-arábiai helyszínen, hanem Üzbegisztán fővárosában, Taskentben, de megrendezik. Kicsit érdekes módon, mert „túlkorosok” is indulhatnak, olyanok, akiknek az olimpiai kvalifikáció miatt még fontos a tavalyi verseny pótlása, az ő eredményük azonban nem számít bele az idei világbajnokság végső sorrendjébe. Magyarország csupán két versenyzőt delegált, az egyik, a 71 kilós súlycsoportban szereplő Mitykó Veronika előbbi csoporthoz tartozik. A Haladás VSE 20. évében járó súlyemelője, Boros Viktória azonban a minél jobb helyezésért száll majd harcba szombaton a 81 kilogrammosok között. Márkus Erzsébet tanítványa az elmúlt években korosztályos Európa-bajnokságokon már nyolc érmet is gyűjtött – legutóbb, már juniorként egy szakításezüstöt. A taskenti lesz az első és utolsó junior vb-je is; a rajtlista alapján dobogós helyezésre itt nem nagyon lesz esélye.

– Ha minden jól megy, és jól sikerül az akklimatizáció is, akkor 200 kiló körüli összteljesítményt várok – mondta a Vikinek itthonról szurkoló edzője, az olimpiai ezüstérmes Márkus Erzsébet. – Fizikálisan nagyon jó állapotban van, de sok függ a körülményektől. Viki utolsó éves junior, hosszú idő után most tud találkozni újra a nemzetközi mezőnnyel. Szeptember végén-október ele­jén a junior Európa-bajnokságon búcsúzik majd a korosztálytól.

Taskentben május 21-én kezdődtek el a versenyek, a 31-ei záró napig 53 ország 244 emelője lép dobogóra.

Kiemelt képünkön: Boros Viktória utolsó évesen indulhat először junior-világbajnokságon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában