Nem kegyelmeztek

2021.05.19. 19:41

Crushers: sima hazai győzelem – Parádézott a szombathelyi amerikaifoci-csapat – fotógaléria

Magabiztos, 43-0-s győzelemmel folytatta a divízió I-es amerikaifutball-bajnokságot az NBA Crushers.

Tóth Gábor

NBA Crushers - VSD Rangers amerikai football, MAFSZ Divizió I. amerikai foci mérkőzés 20210515 Szombathely Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

A Crushers vereséggel kezdte a szezont (Budapest Titans), majd győzelemmel folytatta (Eger Heroes). A harmadik játéknapon a Dunakeszi színeit képviselő újonc, de jól megerősített VSD Rangers ellen lépett pályára hazai környezetben – már szurkolók előtt. A találkozót nehezen, akadozó játékkal kezdte az esélyesebb Crushers, nem futottak végig a támadások, így tartotta a lépést a Rangers.

Az első szombathelyi pontokat a védőjátékosok szerezték. Aztán, ahogyan múltak a percek, úgy vette át az irányítást a Crushers, egyre magabiztosabban játszott, jöttek a pontok. A házigazda az első negyedet 14-0-ra, a másodikat 6-0-ra, a harmadikat 9-0-ra, a negyediket pedig 14-0-ra nyerte meg – 43-0-ra ütötte ki ellenfelét. Nagy meccset játszott Gáspár Barnabás, aki bemutatott három interceptiont, ezek közül kettőből touchdownt (TD) futott, és jegyzett még egy TD-t – ami védőjátékosként egészen kiváló teljesítmény. De kivette

a ponttermelésből a részét Szűcs Fábián, Szabó Áron, Békei Norbert, Kocsis Gergő és Billy Hatten is.

– Nehezebb mérkőzésre számítottunk, összességében magabiztosan nyertünk – értékelt az NBA Crusher divízió I-es amerikaifutball-csapatának elnöke, játékosa, Májer László. – Elsősorban a jó védőmunkának köszönhetjük a fölényes győzelmet – nulla kapott ponttal lehozni egy meccset figyelemre méltó teljesítmény. Végig csapatként játszottunk, motivált volt a társaság, jelentős előnyünk birtokában sem vettünk viszsza a lendületből. Hétről hétre, meccsről meccsre jobbak vagyunk, érezhető a fejlődés a csapaton. De még messze nem vagyunk csúcsformában, a támadójátékunkon például még sokat kell csiszolni. Igaz, jó úton járunk. Az alapszakaszból még két meccs van hátra, aztán következik a bajnokság legfontosabb időszaka, a rájátszás – addigra kell elérnünk a legjobb formánkat!

Az alapszakasz-győzelemre hajtó NBA Crushers június 5-én a Budapest Cowbells II. gárdáját fogadja (az a derbi komoly erőfelmérő lesz), majd 19-én a Dabas Sparks vendégeként lép pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában