torna

2021.05.12. 07:00

Csapatbajnokságot nyertek a SzoSI serdülő tornászai

A serdülő I. osztályú lánytornászok csapatbajnokságának második fordulója után kihirdették az előírt országos bajnokság végeredményét. A győzelmet a Szombathelyi Sportiskola (SzoSI) együttese szerezte meg.

Horváth Erika

20210504 Szombathely Korosztályos tornászok Képen: Rajnai Regina, Barcsánics Viola, Kovács Regina, Kocsis Kora, Molnár Georgina, Hüll Tamás, Csillag Tünde Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Az I. osztályú serdülő-csapatbajnokság első, áprilisi fordulóját 1,5 pontos hátránnyal a második helyen zárta a Szombathelyi Sportiskola együttese a Dunaújvárosi KSE mögött. A májusi második, szintén előírt gyakorlatokkal megrendezett forduló sokkal jobban sikerült Csillag Tünde és Hüll Tamás tanítványai számára, több mint tíz ponttal többet gyűjtöttek.

Nagy fölénnyel nyerték meg az ezúttal is kilenc csapat részvételével megrendezett versenyt – 160,1 ponttal szerezték meg az első helyet, most a Veszprém lett a második (155,6) és a Dunaújváros (152,5) a harmadik. A szombathelyiek ugráson a második legtöbb pontot szerezték, felemás korláton a legjobbnak bizonyultak, gerendán harmadikok, talajon ötödikek lettek.

A két forduló összesítése alapján kihirdették az előírt országos bajnokság végeredményét: a bajnoki címet a Szombathelyi Sportiskola Barcsánics Viola, Kocsis Kora, Kovács Regina, Molnár Georgina és Rajnai Regina alkotta együttese nyerte el 309,90 ponttal, a második helyen a Dunaújváros végzett 303,8, a harmadikon a Veszprém 303,40 ponttal. Egyéni összetettben Rajnai Regina lett a legeredményesebb SzoSI-s tornász, a második fordulóban az élen zárt 55,0 ponttal, az ob-összesítésben 104,50-dal a negyedik helyen végzett.

Az edzők nagyon örülnek az eddigi eredményeknek, de figyelmeztetnek, hogy a sorozatnak még nincs vége. A csapatbajnokságnak lesz két szabadon választott gyakorlatokkal rendezendő fordulója is októberben, illetve novemberben. „Ha a helyezésünket meg akarjuk tartani, akkor növelnünk kell a lányok egyéni gyakorlatainak kiinduló pontszámait, és kivitelben is sokat kell fejlődniük” – mondják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában