futsal

2021.05.17. 08:04

Csúcsrangadóval zárul a férfi élvonalbeli futsalbajnokság felsőháza

Az NB I.-es futsalbajnokság felsőházi rájátszásának utolsó, 10. fordulójában Haladás–Berettyóújfalu rangadót rendeznek hétfőn 18.30-kor – amelyik csapat nyer, az kezdheti pályaelőnyből a bajnoki döntőt.

Tóth Gábor

Haladás futsal csapat, 2019-2020, Szombathely, 20190823, ut, Vas Népe / Unger Tamás csapatkép, porték Dróth Zoltán

Fotó: Unger Tamás

Az már korábban eldőlt, hogy a HVSE és a Berettyó vívja majd a bajnoki döntőt. A kérdés csak az, hogy melyik csapat zárja az élen a rájátszást, melyik csapat harcolja ki magának a pályaelőnyt? Jelenleg a Haladás egy ponttal vezet, vagyis ha nyer vagy döntetlennel zárul a csata, akkor megelőzi ellenfelét. Ugyanakkor a zöld-fehér csapat nehéz időszakot él, létszámproblémákkal küszködik – ezért is esett ki a Magyar Kupából. Az első bajnoki címére hajtó Haladás már bizonyította, hogy le tudja győzni négyszeres bajnok riválisát: a tavalyi kupadöntőben is jobbnak bizonyult, az alapszakaszban pedig oda-vissza legyőzte – igaz, legutóbb, a rájátszásban 2-1-re nyert hazai pályán a Berettyóújfalu. Két kiváló csapat lép pályára, komoly a tét – nagy meccsre, nagy csatára van kilátás.

– A létszámgondjaink sajnos nem enyhültek – sóhajtott Calvo Rodriguez Juan Ramon. – Sipos és Vas eltiltott, Simic, Dávid és Darrieer sérült, rájuk biztosan nem számíthatunk. Alasztics és Dróth játéka pedig erősen kérdéses. Így szűk és fiatal kerettel várjuk a Berettyót. Ellenfelünk komoly erőt képvisel, válogatott magyar játékosokat, minőségi légiósokat vonultat fel – és hosszú a kispadja. Nem vagyunk könnyű helyzetben, de megpróbálunk győzni. Az biztos, hogy jól kell védekeznünk – de hatékony támadójáték nélkül nem nyerhetünk!

Kiemelt képünkön: A gólfelelős Dróth Zoltán játéka (is) kérdéses

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában