paraatlétika

2021.05.31. 07:00

Ekler Luca vizsgák után, Európa-bajnokság előtt

Három számban is rajthoz áll a kedden kezdődő lengyelországi paraatlétikai Európa-bajnokságon Ekler Luca.

Horváth Erika

Fotó: VN/Ekler Luca

A paralimpiára három számban is kvalifikálta magát a szombathelyi Ekler Luca, mindháromban, 100 és 400 méteres síkfutásban, valamint távolugrásban is elindul a keddtől szombatig Bydgoszczban rendezendő paraatlétikai Eb-n – mondhatni, főpróba lesz ez a tokiói játékok előtt.

Ami az eddigi felkészülést illeti, Luca nagyszerűen indította a szezont. Bár távolugrásban – amelyben világ- és Európa-bajnoki címvédő, valamint világcsúcstartó is – egy lábfejsérülés miatt kicsit később kezdhetett. – Nem mondom, hogy minden rendben vele, de versenyezni és edzeni tudok. A nagyobb terhelések után visszajelez, ezért továbbra is csinálom a gyógytornát. Az Eb előtt már nem akartam nagyobb változtatást – mondta a sérüléséről Luca, aki vasárnap utazott el a hétfős magyar csapattal Lengyelországba.

Luca május közepén a csapatbajnokság elődöntőjében távolugrásban 5,67 méteres idei legjobbjával segítette csapatát, a TFSE-t, 200 méteren 26,49 másodperces egyéni csúcsot ért el, egy hétre rá a Budapest-bajnokságon pedig 100-on javított egyéni csúcsot 12,78-dal. – Összességében jól állok, biztatóak az eredményeim, remélem, hogy ezek minél jobb helyezésre lesznek elegendőek. Távolban stabil sorozatot szeretnék minél több érvényes ugrással, lehetőleg egyéni csúccsal.

A 400 azért lesz érdekes, mert két olyan rivális is akad, akik jó időeredménnyel rendelkeznek, most megismerhetem a futásukat, taktikájukat. Úgy érzem, 100-on nagyon jó formában vagyok, jó alkalom lesz ez azonos körülmények, feltételek mellett felmérni, hogy az ellenfelek közül ki hol tart. A T38-as kategória női 100 méteres versenyét június 2-án, szerdán, a távolugrást 4-én, pénteken, a 400 métert pedig 5-én, szombaton rendezik.

Kiemelt képünkön: Ekler Luca jó formában, optimistán utazhatott el Lengyelországba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában