izmok befeszítve

2021.05.05. 07:00

Elhúzták a kamionokat – Megkezdték az idei versenyszezont az erős emberek

Szépen szerepelt az országos kamionhúzó-bajnokság első fordulójában a szombathelyi színeket képviselő Gadó András, Dávid János kettős.

Tóth Gábor

Fotó: VN/HSL

Az elmúlt hétvégén lezajlott a CESA (Közép-európai Erős­ember Szervezet) és a Prémium Management Zrt. által szervezett 2021. évi országos kamionhúzó-bajnokság első fordulója Polgárdiban. Öt kategóriában hirdettek versenyt: női –70 és +70 kg, férfi –105 kg (8 fő), férfi masters (8 fő), férfi open (14 fő). A szombathelyi színeket képviselve Gadó András és Dávid János szállt harcba a szezonnyitó erőpróbán a minél jobb helyezésekért. A –105 kilós kategóriában egy 8, a masters és az open kategóriában pedig egy 13,5 tonnás kamiont kellett elhúzni. Egyszer hámmal, egyszer pedig ülve, kötéllel – az összesített időeredmény alapján hirdettek sorrendet.

Dávid János fő kategóriájában, a masters korosztályban nevezett, de open kategóriában is próbára tette a tudását – ahol se korcsoport-, se súlycsoportmegkötés nincs. Masters kategóriában a negyedik helyen végzett, openban pedig a 10. pozícióban. Gadó András fő kategóriájában, a könnyűsúlyban nevezett, de az openmezőnyben is rajthoz állt. A –105 kilósok között begyűjtött egy értékes bronzérmet, openban pedig éppen a csapattársa mögött, a 11. helyen zárt. Mindkét vasi erős ember elégedetten tért haza. A ka­mionhúzó versenysorozat következő állomásának Vas megye, Celldömölk ad otthont május 29-én, szombaton.

Kiemelt képünkön: Gadó András (balról), Dávid János – és a kamion

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában