Prémium Liga

2021.05.26. 07:00

Elstartoltak az erősemberek – Szombaton kamionhúzó-bajnokság Cellben

Elkezdődött az erősemberszezon, Gadó András természetesen ott van a mezőnyben.

Tóth Gábor

Fotó: VN/PR Zrt.

Megkezdődött az erősembereknek kiírt 2010-es Prémium Liga – a tervek szerint hét állomást foglal magába az idei sorozat. A versenyen 12 sportoló vehet rész szerte az országból, a Vas megyei, szombathelyi színeket Gadó András képviseli – akinek könnyűsúlyú versenyzőként (-105 kg) kell helytállnia az open mezőnyben. A sorozatot a CESA (Közép-Európai Erős Ember Szervezet) és a Prémium Rendezvényszervező Zrt. bonyolítja le.

A verseny első állomásának a Balatonhoz közeli Rádpuszta adott otthont. Hat versenyszámban mérték össze a tudásukat, az erejüket a résztvevők: tűzoltóautót (11 t) húztak, söröshordót (12-22 kg) dobáltak a magasba, rönköt nyomtak maximum súlyra, lengősúlyt (380 kg és 420 kg 10 méterre) cipeltek, gumit (380 kg) forgattak, kőgolyókat (120, 130, 140, 150, 160, 170 kg) pakoltak állványra. Gadó András végül 12. helyen zárta a versenyt.

– Sikeresnek nem minősíteném az eredményemet – értékelt Gadó András. – Sérülésből lábadozom, ezért nem igazán sikerült a felkészülésem, és a versenyen is óvatosan kellett dolgoznom, visszavettem a súlyokból. Annak viszont örülök, hogy végig tudtam csinálni a versenyt. A sorozat következő állomására már nagy elánnal készülök, július 5-én, Mádon meg szeretném mutatni, hogy ennél több van bennem!

Az erősembersportot érintő hír, hogy május 29-én, szombaton Celldömölk ad otthont a Prémium kamionhúzó országos bajnokság második fordulójának. A művelődési központ parkolójában 13 órakor kezdődik a látványosnak ígérkező erőpróba.

Gadó András mellett több Vas megyei sportolói is ott lesz a mezőnyben.

Kiemelt képünkön: Gadó András birkózik a 130 kilós rönkkel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában