Frissen Vasból

2021.05.07. 10:45

Falco KC–Szeged: harmadik meccs

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság elődöntőjének harmadik felvonásán a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely pénteken 18 órakor a Szegedet látja vendégül.

Tóth Gábor

20210501 Szombathely Falco-Vulcano Energia KC Szombathely–Naturtex-SZTE-Szedeák NB I-es kosárlabda-mérkőzés, elődöntő, első találkozó Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

Az egyik fél három megnyert meccséig tartó elődöntős párharc első, szombathelyi felvonását magabiztosan nyerte meg a Falco, 109-81-re győzött. Szombaton viszont hazai pályán egyenlített a Szeged, amely 96-92 arányban bizonyult jobbnak a végletekig kiélezett összecsapáson – a hazaiaknál Govens Darrin extrát játszott, 31/9 pontig jutott.

– Gratulálok a Szegednek, megérdemelten nyert – értékelt a szombati, idegenbeli mérkőzés után Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely NB I.-es kosárcsapatának vezetőedzője. – Nem olyan szinten, nem akkora erőbedobással játszottunk, ahogy azt tettük az első összecsapáson – és ezzel a mentalitással nem érdemeltünk győzelmet. De nincs nagy gond, 1-1 az állás, pénteken folytatódik a párharc, Szombathelyen javítani akarunk!

– Nehéz mérkőzést játszottunk Szegeden, és követtünk el hibákat – vélekedett Benke Szilárd, a Falco KC válogatott játékosa. – Ugyanis 96 kapott ponttal nehéz mérkőzést nyerni – főleg idegenben. Vagyis elsősorban a védekezésünkön kell javítani. A Szeged elég érdekes csapat, a szervezettség helyett inkább az egyéni képességekre, villanásokra, az individuális megoldásokra épít – nehéz felkészülni ellene. Persze mint azt a szezon során többször is megmutattuk, azért verhető ellenfél. Remek, jó formában lévő csapat, sok jó játékost vonultat fel, de mégiscsak a Falco a párharc esélyese. Tanultunk a Szegeden elkövetett hibáinkból, még egyszer nem könnyítjük meg ellenfelünk dolgát. Jobban kell ügyelnünk az egy-egy elleni szituációk levédésére, jobban kell dolgoznunk a kizárásoknál, több lepattanót kell szereznünk. Ha a játék ezen elemeiben lépünk előre, akkor nem lehet gond. A párharc állása 1-1, a nyomás most ismét rajtunk van, de szerintem meg fogunk birkózni a teherrel. Hazai pályán nem hibázhatunk. Amúgy is az a célunk, hogy minél előbb lezárjuk a párharcot. Motiváltan várjuk a harmadik összecsapást.

Az elődöntő másik ágán is izgalmasan alakul a párharc. Az első meccsen az alapszakaszgyőztes Szolnok 80-65-re verte a vendég Debrecent. A második felvonást viszont a DEAC nyerte 94-86-ra – itt is 1-1-re áll a csata. A harmadik összecsapást szintén pénteken, ám 17 órakor rendezik – ismét a Szolnok látja vendégül a Debrecent.

Kiemelt képünkön: Benke Szilárd támadja a palánkot – hazai pályán nem hibázhat a Falco

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában