Vereség a rangadón

2021.05.17. 20:24

Futsal: kikapott a Haladás a vendég Berettyóújfalutól

Az NB I.-es futsalbajnokság felsőházi rájátszásának utolsó, 10. fordulójában a tartalékos Haladás VSE rangadót bukott a vendég Berettóujfalu ellen – így pályahátrányból kezdi a bajnoki döntőt.

Tóth Gábor

Haladás-Berettyóújfalu, futsal,20210517, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Az első helyről döntő rangadónak vékony kerettel futott neki a HVSE: Dávid, Simic, Dróth és Darrieer sérülés miatt maradt ki a csapatból, Vas és Sipos játékéra eltiltás miatt nem számíthatott a szakmai stáb.

Haladás VSE–MVFC Berettóújfalu 2-5 (2-2). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 450 néző, NB I-es futsalmérkőzés, felsőházi rájátszás, vezette: Kovács G., Leél-Őssy (Urgyán)..

HVSE: Gyimesi – Kovács M., Nagy K., Gerencsér, Henrique. Csere: Alasztics, Homlok (kapusok), Hajmási, Horváth P., Vatamaniuc-Bartha, Szakasics, Vidák. Edző: Calvo Rodriguez Juan Ramon.

Berettyóújfalu: Mezei – Horváth N., Nagy I., Rábl, Szabó P. Csere: Sándor (kapus), Diece, Rézműves, Gál, Nagy D., Takács Z., Da Silva, Sipos R., Alvaro. Edző: Mullor Cabrera Sergio.

Gólszerzők: Henrique (10.), Vatamaniuc-Bartha (18.), ill. Rábl (4.), Alvaro (19.), Da Silva 2 (27., 38.), Horváth N. (36.).

A Haladás roppant fiatal csapattal kezdett – és roppant motiváltan. Parázs párharcokat láthatott a közönség. És egy szépen kijátszott Berettyó-gólt. Jól harcolt a szombathelyi csapat. Kiharcolt talán egy büntetőt is, de a jtékvezető nagyvonalúan továbbot intett. Majd Henrique bolondította meg Nagy Imrét, aki kézzel ütötte el a labdát – ezúttal már büntetőt érően. Henrique löketét védte a Mezei, ám a brazil légiós a kipattanót már a kapuba helyezte (10. perc: 1-1). Sebességet váltott, kitámadott a vendég – kontrázott a házigazda. Többször is szorult a Haladás, egyszer a kapufa is megmentette, mégis megszerezte a vezetést, amikor egy oldalberúgást követően Vatamaniuc-Bartha bombázta közelről a kapuba a labdát. Hogy aztán a Berettyó szinte a középkezdésből egyenlítsen. Pörgős első félidőt produkáltak a csapatok.

Fordulás után sem vettek vissza a lendületből a felek. Letámadott a Haladás, nem engedte, hogy ellenfele felépítse az akcióit – de kellett ismét a kapufa, ezúttal a felső léc segítsége hazai oldalon. Érezhetően meglepte ellenfelét a fiatal hazai csapat. Nem ízlett a vasiak agresszív játéka a vendégeknek. Ám egy szerencsés, megpattanó lövéssel ismét megszerezte a vezetést a Berettyó (27. perc: 2-3). A Haladás nem roppant meg, harcolt tovább. Kidolgozott komoly helyzeteket, de nem tudott kapuba találni. Henrique lökete a felső lécről vágódott a földre, majd onnan a mezőnybe – a játékvezető szerint a gólvonalon pattant a labda. Érett az egyenlítés. De közben fogyott az idő, kénytelen volt egyre több kockázatot felvállalni a házigazda. És ahogyan ilyenkor lenni szokott, egy kontra végén betalált a vedég – ismét szerencsés körülmények közepette, az egyik hazai játékos elcsúszott (36. perc: 2-4). Juanra mester időt kért, majd vészkapus játékra váltott a Haladás. Jöttek is a hazai helyzetek. Da Silva szerzett labdát a faulthatáron, és a félpályáról üres kapuba gurított – eldőlt a meccs (2-5). Jól küzdött a tartalékos hazai csapat, nem érdemelt vereséget – de kikapott.

A Haladás így a második helyen zárt a rájátszást, a Berettyó lett az első. A Berettyó kezdheti hazai pályán az egyik fél három megnyert meccséig tartó bajnoki döntőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában