véget ért a bajnokság

2021.05.31. 20:46

Történelmi szezont futott a SZoESE

Magabiztos hazai győzelemmel és bronzéremmel zárta a 2020/2021-es amatőr NB I.-es női kosárlabda-bajnokságot a Szombathelyi Egyetemi SE.

Tóth Gábor

Kovács Georgina ismét nagyot játszott

Fotó: Unger Tamás

A szezon utolsó, 30. fordulójában stabil középcsapatot fogadott a már biztosan bronz­érmes SZoESE. A hazaiaktól Preisinger, Mezősi és Sándor is hiányzott, így szűk kerettel vették fel a harcot.

Szombathelyi Egyetemi SE–Nyíregyházi Kosársuli 79-60 (25-14, 15-14, 21-19, 18-13). Szombathely, egyetemi csarnok, zárt kapuk mögött, amatőr NB I.-es női kosárlabda-mérkőzés, vezette: Horváth A., Németh S.

SZoESE: KOVÁCS G. 30/15, Püspöki 13/3, SZABÓ-HAKLITS 8/6, BALOGH 12, PLÓZER 12. Csere: Koltay 4/3, Dervalics –. Edző: Szabó László.

Remekül kezdett a házigazda, 10-0-s rohammal nyitott. Aztán rendezte sorait a Nyíregyháza, megállította a szombathelyi rohamokat, de zárkózni nem tudott. Nagyon jól dobott kintről a SZoESE: az első negyedben öt hazai tripla ért célba. A második negyed küzdősre sikeredett, jól harcolt a vendég, nem hagyta, hogy meglépjen a házigazda. Végül állandósult a 10 pont körüli, fölötti különbség (20. perc: 40-28).

Kovács Georgina ismét nagyot játszott
Fotó: Unger Tamás

Fordulás után is nagyot harcoltak a felek. Többször meglépett a házigazda, rendre felzárkózott a Nyíregyháza – ha nehezen is, de tartotta a lépést. A negyedik negyed elején azonban megtört a jég, fel­őrölte, állva hagyta ellenfelét a szombathelyi csapat (34. perc: 70-51). A folytatásban már csak a különbség mértéke volt kérdéses – végül váltott kosarakkal ért véget a mérkőzés.

A bronzéremmel az egyetem női kosárlabdaszakágának legjobb eredményét érte el a csapat.

Szabó László: – Elégedett vagyok, szép győzelemmel zártuk a bajnokságot – nem adta olcsón a bőrét a Nyíregyháza. De az egész szezonunk remekül sikerült, jár a dicséret a lányoknak, sokat dolgoztak, sok áldozatot hoztak. Kis szerencsével ez az érem talán lehetett volna fényesebb, de így is történelmi szezont futottunk. A bronzéremmel dr. Gál László emlékének szeretnénk adózni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában