ifjúsági labdarúgás

2021.05.14. 07:00

Illés Akadémia: Egy döntetlen és egy vereség a mérleg

Az I. osztályú utánpótlás-labdarúgóbajnokságok hétközi fordulóiban az Illés Akadémia-Haladás U15-ös csapata kikapott, az U19-es döntetlent játszott.

Pum András

20210512 Szombathely ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS - BUDAPEST HONVÉD - MFA Országos U-15 bajnoki labdarúgó mérkőzés Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

U15

Illés-Haladás–Honvéd-MFA 1-4 (0-2). – Szombathely, Haladás Sportkomplexum.

Illés-Haladás: Németh H. – Kopácsi B. (Horváth B.), Stefanich, Bodrogi, Koósz (Sabia) – Palkó (Csörnyei), Kopácsi Á. (László), Bolla – Bonchis, Katona (Baranyai), Horváth A. (Mesk). Edző: Németh Richárd.

Gólszerző: Horváth B.

A Haladás-stadionban rendezett mérkőzésen az első fél­időben a vasiak több helyzetet is elhibáztak, a vendégek viszont jobban sáfárkodtak a lehetőségeikkel, és kétgólos előnyhöz jutottak. Fordulás után szépítettek a szombathelyiek, ám nem sokáig örülhettek, hiszen rövidesen ismét két góllal vezettek a fővárosiak. Majd újabb gólt szereztek a vendégek, beállítva ezzel a végeredményt (1-4). A kapuk előtti határozottság, koncentráció meghatározó volt a találkozón: a vendégek négyszer rúgtak kapura, ebből három gól és egy kapufa volt a mérlegük. Játékban viszont nem volt különbség a csapatok között, a szombathelyiek egyenrangú ellenfelek voltak.

A bajnokság állása: 1. Puskás Akadémia 63 pont, 2. Honvéd-Magyar Futball Akadémia 61, 3. Debreceni VSC 61, … 11. Illés-Haladás 28.

U19

ETO FC Győr–Illés-Haladás 3-3 (2-1). – Győr.

Illés-Haladás: Simon B. – Dezamits, Woth, Tarján, Horváth H. (Bényei) – Nagy B. (Schuszter), Rosner (Pruska), Bunevácz – Heiter (Markó), Volter, Horváth R. Edző: Horváth Rudolf.

Gólszerzők: Volter 2, Woth.

A szombathelyiek kezdték jobban a mérkőzést – melyet a Szombathelyi Haladás vezetőedzője, Mátyus János a helyszínen tekintett meg –, több helyzetet is kialakítottak, melyek közül egyet Volter a 30. percben kihasznált. A félidő hajrájában aztán magukra találtak a hazaiak, és megfordították az állást. Szünet után Volter először szabadrúgásból, majd pedig egy bődületesen eltalált lövésből vette be a hazaiak kapuját. (2-3). Ezt követően több meccslabdájuk is volt a vendégeknek, ám ezeket elhibázták, míg a győriek betaláltak. A döntetlen a hazaiakra nézve hízelgő.

A bajnokság állása: 1. MTK Budapest 25 pont, 2. Honvéd-Magyar Futball Akadémia 24, 3. Vasas Kubala Akadémia 22, … 7. Illés-Haladás 7.

A hétvégi fordulók menetrendje. U14, 28. forduló, szombat 14.00: Illés-Haladás–MTK Budapest. U15, 28. forduló, szombat 14.00: Illés-Haladás–MTK Budapest. U16, 12. forduló, szombat 12.00: Illés-Haladás–FTC. U17, 12. forduló, szombat 12.00: Újpesti TE–Illés-Haladás. U19, 12. forduló, szombat 10.00: Illés-Haladás–Nyíregyháza.

Kiemelt képünkön: Az U15-ösök remek körülmények között, a Haladás-stadionban futballozhattak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában