eredmények

2021.05.13. 07:00

Két bronzérmet hoztak a váltó országos bajnokságról a Vas megyei atléták

Öt korosztályban rendezték meg az idei váltófutó országos bajnokságot a Kecskeméti Atlétikai Stadionban – Vas megyét a Haladás VSE, illetve a Szombathelyi Sportiskola sportolói képviselték.

Horváth Erika

Ifjúsági-junior 4x400 m váltó ob-n bronzérmes csapat. Németh Bence, Boda Huba, Boda Boldizsár, Németh Mihály Márk, Barbalics Bálint Fotó: Lengyák György

Fotó: VN/MASZ

Öt szombathelyi kvartett végzett döntős helyen, kettő a dobogóra is felállhatott. A Haladás VSE junior (U20) férfi 4x400 méteres váltójának edzői, Boda Boldizsár és Kamarás Ákos titkon számítottak az éremre, de azért reálisabbnak tűnt a negyedik helyezés. Ám a fiúk nagyon jól futottak, végül Boda Huba, Németh Bence, Németh Mihály Márk és Barbalics Bálint fel is ért a dobogóra, megszerezte a bronzérmet. Említsük meg a zöld-fehérek második számú, fiatalabb csapatát is, amely jól helytállt, nyolcadik lett.

A Szombathelyi Sportiskola serdülő (U16) 4x300-as fiúváltója az ötödik, az újoncok (U14) 4x100-as lányváltója a hetedik helyen zárt – ezt a két korosztályt Barcza Bence, Horváth Loretta és Kamarás Ákos készíti fel. A SzoSI színeiben versenyeznek azok a kőszegi gyerekek, akiket Lengyák György, illetve Gérnyiné Prácser Kinga irányít, és az edzéseiket nem is atlétikai pályán, hanem a Brechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont park­jában tartják.

Nos, az újonc (U14) kőszegi lányok bravúros futással szerezték meg a bronz­érmet a 17 csapatos mezőnyben. Szabó Tamara jól kezdett, aztán a csupán 12 éves Gérnyi Zoé következett, aki ötödikként adta át a botot Horváth Annának. Anna a tetemes hátrányt fokozatosan ledolgozta, s fantasztikus hajrával a negyedik helyen ért be. De a slussz- poén még hátravolt: befejező emberként Pápai Nerina még inkább begyújtotta a rakétákat. Az utolsó 400 méter előtt még 25 méteres hátrányban volt, 90-nel a cél előtt átvette a harmadik helyet, és aztán még további 15 méteres előnyt is tudott kovácsolni a leelőzött győri versenyzővel szemben.

Az újonc 4x600-as lányváltó: Gérnyiné Prácser Kinga edző, Szabó Tamara, Pápai Nerina, Horváth Anna, Gérnyi Zoé, Lengyák György
Fotó: Lengyák György
Fotó: VN/MASZ

A Vas megyei döntős eredmények. Junior (U20) férfi, 4x400 m: 3. Haladás VSE (Boda Huba, Németh Bence, Németh Mihály Márk, Barbalics Bálint) 3:25,82, 8. Haladás II. (Csöglei Patrik, Béres Milán, Lőczi Balázs, Horváth Ákos) 3:49,22. Serdülő (U16) fiú, 4x300 m: 5. Szombathelyi Sportiskola (Karsai Ádám, Laczó Zoltán, Németh Flórián, Béri Bálint) 2:44,67. Újonc (U14) lány, 4x100 m: 7. SzoSI (Bokor Sára, Németh Diána, Bősze Olívia, Szabó Boglárka) 55,30. 4x600 m: 3. SzoSI (Szabó Tamara, Gérnyi Zoé, Horváth Anna, Pápai Nerina) 7:26,83.

A budapesti 47. Paulinyi Jenő Emlékversenyen női 100 m gáton Kiricsi Berill, a SZoESE atlétája 15,34 másodperccel második lett.

Kiemelt képünkön: A 4x400-as junior váltó (balról): Németh Bence, Boda Huba, Boda Boldizsár edző, Németh Mihály Márk, Barbalics Bálint

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában