Frissen Vasból

2021.05.29. 16:58

Körmenden már a következő szezonra készülnek – Megkezdték az új keret kialakítását

Egy hónappal ezelőtt ért véget a az NB I.-es kosárlabda-bajnokság az Egis Körmend számára. A piros-feketéknél most indult meg a játékosmozgás, vannak távozók, de érkezők is.

Tóth Judit

20210514 EGIS Körmend-Sopron KC kosárlabda mérkőzés, Körmend, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

A körmendi klub saját nevelésű játékosa, Németh Ákos a ZTE KK együttesében folytatja pályafutását, szerződése Zalaegerszegen egy évre szól. A 22 éves kosaras Teo Cizmic vezetőedző irányítása alatt dolgozik majd a szomszédvárban. Tóth Norbert, a magyar válogatott korábbi centere is távozik Körmendről.

Krivacevic Marko személyében egy érkezőről is beszámolt a klub. Az 1996-ban született, 206 centiméter magas kosaras elsősorban négyes poszton bevethető, de ötösként, a palánk alatt sem jön zavarba. A játékos a Vasasnál nevelkedett, majd négy évet töltött Amerikában, ahol három különböző egyetem csapatában is megfordult. Hazatérése után a Falco játékosa lett, majd Pécsre igazolt. Édesapja, Dragoljub Krivacevic nem csak vendégjátékosként fordult meg Körmenden, hanem a körmendi csapat vezetőedzőjeként is dolgozott.

Vannak maradók is a piros-feketék keretében: a következő idényben is az Egis Körmend játékosa lesz a csapatkapitány, Ferencz Csaba, valamint Mócsán Bálint, Takács Kristóf, Durázi Krisztofer, Balogh Máté, Kiss Mátyás és Kenéz Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában