labdarúgás

2021.05.12. 07:00

Medgyes Zoltán, a Hali mesterlövésze

A Szombathelyi Haladás csatára, Medgyes Zoltán volt a főszereplő a Budaörs ellen 4-3-ra megnyert vasárnapi NB II-es labdarúgó-mérkőzésen. A 25 éves futballista mesterhármast szerzett.

Pum András

20210509 Szombathely SZOMBATHELYI HALADÁS FC - BUDAÖRS FC NB II. bajnoki labdarúgó mérkőzés Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe Képen: #11 MEDGYES ZOLTÁN HENRIK

Fotó: Unger Tamás

A szombathelyiek házi gólkirályát, Medgyes Zoltánt képtelenek voltak tartani a labdarúgó NB II. 37. fordulójában a vendég budaörsiek. A 25 éves támadó ellenállhatatlanul futballozott, az Illés Akadémián nevelkedett labdarúgó szerezte csapata első három találatát, majd a 81. percben kisebb sérülés miatt cserét kért. Medgyes a vasiak egyik legnagyobb értéke, 16 góljával a harmadik helyen áll a másodosztály góllövőlistáján.

– Fontos győzelmet arattunk, hiszen nem volt mindegy, hogyan búcsúzunk közönségünktől – mondta Medgyes Zoltán. – Örülök, hogy itthon tartottuk a három pontot. Az előző hetekben voltak kisiklásaink, de úgy érzem, az egész szezont tekintve a csapat mindent megtett. Ami a góljaimat illeti, az elsőnél egy szép akció végén Jancsó Andráshoz került a labda, bepasszolta középre, csak arra koncentráltam, hogy a rövid sarokra odaérjek. Remek volt a passz, nekem csak a hálóba kellett lőnöm. A másodiknál Dragóner Filippel próbáltunk kényszerítőzni, de láttam, hogy nagyon kevés a hely. Így nem tettem vissza társamnak, hanem befelé toltam a labdán és ellőttem – azt gondolom, jól, hiszen gól lett. A harmadiknál pedig kifelé vezettem a labdát a tizenhatoson belül, onnan nem tudtam volna gólt lőni, a kapus viszont elütötte a lábamat, mondhatni, ez jól jött nekem – jogos volt a tizenegyes. A büntetőnél pedig mindig az nyer, aki jobban bírja idegekkel, úgy néz ki, ezúttal én bírtam jobban. Aztán később összerúgtam az egyik budaörsi játékossal, ezért cserét kértem, de szerencsére nincs gond, a szezonzárón tudok játszani. Ami az utolsó, debreceni bajnokit illeti, rajtunk nincs nyomás, a hazaiakon viszont annál inkább lesz. Nem megyünk feltartott kézzel, mindent megteszünk, hiszem, hogy egy jó és látványos meccset játszunk. Pontot, pontokat szeretnénk szerezni.

A Haladás az utolsó fordulóban eredetileg vasárnap 17 órakor lépett volna pályára a Debreceni VSC vendégeként a Nagyerdei Stadionban. Ám az M4 Sport képernyőre tűzte az összecsapást, így a találkozó 18.30-kor kezdődik. A mérkőzésre ingyenes lesz a belépés.

Az utolsó, 38. forduló műsora, vasárnap, 17.00: Pécs– Soroksár, Siófok–Szentlőrinc, Szolnok–Csákvár, Szeged Csanád-Grosics Akadémia– Kazincbarcika, Ajka–Nyíregyháza, Kaposvár–Dorog, Budaörs–Debreceni EAC. 18.30: Debreceni VSC–Szombathelyi Haladás, Gyirmót– Békéscsaba, Vasas–ETO FC Győr.

A televíziók a DVSC-, a Gyirmót- és a Vasas-meccseket közvetítik. Az már eldőlt, hogy a DEAC, a Kazincbarcika és a Kaposvár kiesett, míg a DVSC, Gyirmót, Vasas hármasból kerül ki a két feljutó.

Kiemelt képünkön: Medgyes Zoltán három gólnak is örülhetett a Budaörs ellen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában