lesz folytatás

2021.05.20. 19:42

Ötödik lett az amatőr fitnesz-Európa-bajnokságon a szombathelyi Bánhegyi Kata

Ötödik helyezést szerzett az amatőr fitnesz-Európa-bajnokság artistic fitnes kategóriájában a szombathelyi Bánhegyi Kata.

Horváth Erika

Bánhegyi Kata folytatja tovább a felkészülést, idén még lesznek nemzetközi megmérettetései

Fotó: Cseh Gábor

A korábbi kötélugró-világbajnok, majd a világhírű Cirque du Soleil artistájaként is ismertté vált Bánhegyi Kata idén debütált a fitneszsportban. A május eleji magyar kupa megnyerésével kvalifikálta magát a spanyolországi kontinensviadalra, ahol – némi csalódásra – ötödik lett a 163 cm testmagasság alatti artistic fitnes kategóriában.

Bánhegyi Kata folytatja tovább a felkészülést, idén még lesznek nemzetközi megmérettetései
Fotó: Cseh Gábor

– Jól éreztem magam, az edzőm, Berkes László és saját magam szerint is jól sikerült a pózolás és a köteles szabadon választott gyakorlatom is. A helyezés viszont csalódás, mindketten jobbra számítottunk. Nem újdonság számomra a szubjektív bíráskodás, az ugrókötélsportban is hozzászokhattam, de ez a mostani igencsak meglepő volt. Talán azért soroltak hátrébb, mert először láttak, ez volt az első nemzetközi versenyem – mondta a Just Clear Berkes Team sportolója.

– De nem vesztettem el a kedvem, hacsak a szórakoztatóiparból nem érkezik ezt kizáró szerződés, ebben az évben még biztosan folytatom, számítanak rám a szeptemberi sevillai Arnold Classic versenyen és a novemberi franciaországi világbajnokságon is. A nyári, meghívásos Just Clear rendezvényen az én kategóriámban nem lesz verseny, de felkértek, és el is vállaltam, hogy fellépek egy bemutatóval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában