megyei labdarúgás

2021.05.14. 07:00

Pótoltak a megyei I. osztályban: Gálázott a Körmend, pontot vesztett Bükön a Király gárdája

A 19. fordulót pótolták szerdán a labdarúgó megyei I. osztályban. Nagyot játszottak a körmen­diek, nyolc gólt rúgtak a Lukácsházának. De remekelt a Celldömölk is, kilenc góllal küldte haza a Szarvaskendet.

Tóth Judit

20210512 Kőszeg KőszegiLóránt FC - Jánosháza VSE Vas Megyei I. osztályú labdarúgó mérkőzés Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

Csörnöc Gyöngye Vasvár VSE–Répcelaki SE 1-2 ­(1-1). Vasvár, 50 néző, vezette: Mórocz Gy.

Vasvár: Tóth K. – Farkas G. (Pásztor), Gotthárd, Varga A., Horváth A., Berta, Vincze, Pálla (Tomanóczy), Réfi, Sinkó (Fülöp), Schermann. Edző: ifj. Sziffer István.

Répcelak: Tóth J. – Tóth Do., Vass, De Paula, Tokaji, Sipos, Horváth T., Rácz, Havasi, Verasztó, Prystupa. Edző: Balassa Péter.

Gólszerzők: Berta, ill. Tokaji, Verasztó.

Az első félidőben teljesen kiegyenlített játék folyt a pályán. A Répcelak mindjárt az első helyzetét értékesítette, erre a hazaiak egy szép fejes góllal válaszoltak. A második félidőre leszakadt az eső, ez nagyban befolyásolta a játékot. A csapatoknak a rengeteg csapadék miatt sérülésveszélyes pályán kellett folytatniuk a küzdelmet. A Vasvárnak volt esélye arra, hogy megnyerje a találkozót, de helyzetei kimaradtak, a Répcelak viszont betalált, így begyűjtötte a három pontot idegenben.

Egyházasrádóci SE–Sárvár FC 1-3 (0-3). Egyházasrádóc, 60 néző, v.: Bedi T.

Egyházasrádóc: Bali – Horváth V. (Horváth B.), Péter, László, Vilics, Molnár L., Szijj, Mészáros (Zimonyi), Budai, Horváth P. (Puhr), Krajczár. Edző: Simon Attila.

Sárvár: Velladics – Szabó R. (Kovács Bá.), Nagy D. (Czöndör), Tóth M. (Fülöp), Fider, Pap, Csákvári (Joó), Szabó B., Kovács Be., Harkai, Marsai (Bakonyi). Edző: Haraszti Zsolt.

Gólszerzők: Vilics, ill. Fider, Szabó R., Csákvári.

A bajnokaspiráns Sárvár látogatott Egyházasrádócra. A vendégek már az első fél­időben megnyugtató előnyre tettek szert. A második játékrészre komoly mennyiségű csapadék hullott a pályára. Mindkét csapat sokat cserélt, kiegyenlítettebb lett a játék, de a rádóciak csak szépíteni tudtak. Korrekt játékvezetés mellett megérdemelt sárvári siker született.

Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő–Lorry Gm Kft. Szarvaskend 9-2 (3-2). Celldömölk, 100 néző, v.: Horváth P.

CVSE: Osvald – Marsai (Szabó K.), Galovich, Enyingi, GÖNTÉR, Szuh (Döbrente), Tóth L. (Keszei Ti.), GO­RÁCZ (Cseh), Keszei Ta. (GÁBOR), Keszei R., KOVÁCS A. Edző: Kelemen Kornél.

Szarvaskend: Esztergályos (Vaspöri) – Velekei, Tóth G. (Kovács K.), Csillag, Jóna, Németh T., Nagy Á., Smolczer, Nagy R. (Nagy Á.), Kopfer, Wolf (Somogyi). Edző: Vaspöri Zoltán.

Gólszerzők: Kovács A. (4), Marsai (2), Szabó K., Döbrente, Gorácz, ill. Velekei (2).

Kiállítva: Keszei Ti. (87.), ill. Nagy Á. (68.).

A hazai csapat magabiztosan kezdte a találkozót, villámgyorsan vezetést szerezett. Ezután is támadásban maradtak a celliek, de helyzeteik kimaradtak. A Szarvaskend pedig két kontragóllal megfordította a találkozót. Még a szünet előtt rendezte sorait a CVSE, két újabb találattal visszavette az előnyt. A fordulás után a házigazda nagyon hamar eldöntötte a találkozót, és ilyen arányban is megérdemelten nyert a végére széteső szarvaskendi alakulat ellen.

Vép VSE–Rum KSC 3-0 (0-0). Vép, 50 néző, v.: Papp.

Vép: Bezdi B. – Kovács D., SZALAI R., BEZDI SZ. (Varga O.), BALIKÓ D., Nagy T., Varga B. (BEKE), Takács Á. (Illés), Szalai M. (Wágner), Takács M., Balikó M. Edző: Török Richárd.

Rum: Csonka – Székely (Németh M.), Schimmer, Szabó D., Molnár R. (Tar), Gyurkó A., Gyurkó B. (Baumgartner), Koronczai (Máthé), Salánki, Horváth Á., Pásti. Edző: Lepár Attila

Gólszerzők: Szalai R., Beke, Bezdi Sz.

Jó iramban kezdte a találkozót a hazai csapat, sorra alakította ki helyzeteit, jó ideig saját kapuja elé szögezte a rumi együttest. Ám a vendégek kapusa és védelme sokáig állta a sarat, és megakadályozta, hogy előnyhöz jusson a Vép. A második félidőre megváltozott a helyzet, a vépi csapat háromszor mattolta a Rum védelmét, ezzel megérdemelten nyerte meg a mérkőzést – és továbbra is ott van a bajnoki tabella legelejét uraló Király SE és Sárvár FC nyomában.

Kőszegi Lóránt FC–Jánosháza VSE 0-1 (0-0). Kőszeg, 80 néző, v.: Árpád A.

Kőszeg: Bán – Rákhely, Toldi, Prán, Csák, Kovács Zs., Rómer, Csuka, Őri (Réti Mi.), Fehér, Szolyák. Edző: Fehér András.

Jánosháza: Pethő – Závecz, Huszár (Vágusz), Virág, Palkovits, Manganelli, Büki, Nagy B., Balázsi, Székács, Niksz (Tóth A.). Edző: ifj. Molnár Károly.

Gólszerző: Vágusz.

A Kőszeg a mérkőzés folyamán helyzetek sokaságát hagyta kihasználatlanul, a Jánosháza pedig bemutatta, hogyan kell helyzetek és játék nélkül meccset nyerni. A házigazda gratulál ellenfelének, bár úgy véli, jobb lett volna, ha igazi futballt lát a közönség.

Szentgotthárdi VSE–Csepregi SE 1-1 (0-1). Szent­gotthárd, 50 néző, v.: Kondor T.

Szentgotthárd: Báger – GEREBICS, Kovács T., Osvald (Sulics), Dancsecz, Gécsek, Korpics (Nyári), BEDI, Andrejek (Majczán), Latyák (Gyécsek), Tóth A. Edző: ­Crnko Bogdan.

Csepreg: Taródi – Kótai, Steiner M., Tájmel, Kossuth, Nika M., Takács, Pócza (Horváth E.), Simon, Nika B., Németh O. (Tóth A.). Edző: Steiner Zsolt.

Gólszerzők: Korpics, ill. Pócza.

Jól kezdte a mérkőzést a hazai csapat, mezőnyfölényben játszott, de gólhelyzetet nem tudott kialakítani. A vendég Csepreg védekezésre rendezkedett be, de volt néhány lehetősége, ezekből egyet sikerült gólra váltania. A második félidőben nagyobb fokozatra kapcsolt a házigazda, több helyzete is volt, de csak az egyenlítés sikerült.

Körmendi FC–Schott Lukácsháza SE 8-0 (4-0). Körmend, 50 néző, v.: Sebesi P.

Körmend: Balogh Á. – Takács, Köntés (Krajczár), BUTI, PÉTER (Dihen), NÉMETH M., Majtényi, SIPOS G. (Bajnok), Sipos B. (Simon), Tóth M., Török (Czeglédi). Edző: Kurucz Ádám.

Lukácsháza: Horváth K. – Szentkúti, Vörös (Bolfán), Szalai, Lengyel (Kovács M.), Németh Cs., Osztrosits, Gugcsó, Németh N., Dan (dr. László), Bősze (Takács). Edző: Sántha Szilárd.

Gólszerzők: Sipos G. (4), Bajnok, Czeglédi, Péter, Sipos B.

Rendkívül jól előkészített pályán, nagy mezőnyfölény mellett, kitűnő játékkal még ilyen arányban is megérdemelten nyert a remek napot kifogó házigazda Körmend a Lukácsháza ellen.

Büki TK–Király SE 0-0. Bük, 80 néző, v.: Vass I.

Bük: Kamondi – Stieber, Németh T., Boldizsár (Wágner), Kovács Z. (Komjáthy), Orbán (Horváth Á.), Resch, Schimmer, Plenár (Tóth K.), Czingráber (Csonka), Taródi. Edző: Marton Róbert.

Király: Király – Szalay, Takács, Subicz, Kiss K., Devecseri, Kovács Zs. (Kalmár), Kondákor (Nyári), Ligeti (Fábián), Németh D., Hegedűs (Lakosi). Edző: Hegyi László.

A hazai csapat teljesen más arcát mutatta, mint a legutóbbi fordulóban a Jánosháza ellen. A Bük egyenrangú ellenfele volt a Királynak, talán több helyzete is volt, mint a szombathelyieknek. A vendégek főleg pontrúgásokból veszélyeztettek. A végén paprikás lett a hangulat, a hosszabbításban les miatt nem adtak meg egy vendéggólt. Így maradt a pont­osztozkodás, ez a Büknek jó eredmény. A hazai csapatban minden játékos jó teljesítményt nyújtott.

Vasvárról ifj. Sziffer István, Egyházasrádócról Bali László, Celldömölkről Kelemen Kornél, Vépről Pajor Tamás, Kőszegről Molnár Zoltán, Szentgotthárdról Kovács Tamás, Körmendről Kurucz Ádám, Bükről Marton Róbert tudósított.

A következő, 31. forduló menetrendje. Szombat 17.30: Szentgotthárd–Egyházasrádóc, Jánosháza–Körmend, Sárvár–Király SE, Répcelak–Lukácsháza. 18.00: Kőszeg–Celldömölk. Vasárnap 17.30: Csepreg–Vasvár, Rum–Bük, Szarvaskend–Rábapaty.

Kiemelt képünkön: Kőszeg–Jánosháza 0-1 – nagyot küzdöttek a csapatok

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

1.

Sárvár

28

21

2

5

87

-

21

65

2.

Király SE

29

20

4

5

81

-

23

64

3.

Vép

29

18

6

5

66

-

25

60

4.

Jánosháza

28

13

7

8

54

-

43

46

5.

Répcelak

28

13

6

9

57

-

45

45

6.

Lukácsháza

29

13

5

11

51

-

49

44

7.

Körmend

28

13

4

11

63

-

43

43

8.

Rábapaty

28

11

6

11

45

-

66

39

9.

Celldömölk

28

10

8

10

56

-

41

38

10.

Szentgotthárd

28

10

7

11

45

-

47

37

11.

Kőszeg

29

10

6

13

47

-

55

36

12.

Bük

28

10

4

14

31

-

53

34

13.

Egyházasrádóc

28

8

5

15

36

-

64

29

14.

Csepreg

28

7

6

15

34

-

45

27

15.

Vasvár

28

7

4

17

39

-

71

25

16.

Szarvaskend

28

5

8

15

40

-

97

23

17.

Rum

28

6

2

20

32

-

76

20

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában