Népes csapat

2021.05.08. 09:00

Szombathelyiek a dobó EK-n

Népes csapattal képviselteti magát a Szombathelyi Dobó SE a szombaton és vasárnap Horvátországban rendezendő dobó Európa Kupán.

Horváth Erika

Fotó: VN/Dobó SE

Eredetileg – hogy a téli felkészülési időszak finisében is legyen nemzetközi versenylehetőségük a dobóatlétáknak – márciusban rendezték volna a dobó Európa Kupát. De sajnos már bele kellett törődnünk, hogy a pandémia miatt több mint egy esztendeje nem úgy történnek a dolgok, ahogy megszokhattuk. Tavaly például egyetlen nagy nemzetközi atlétikai versenyt sem tudtak megrendezni – a dobó Európa Kupát sem –, de a márciusra tervezett versenyt is lemondták a portugál szervezők. Végül az európai szövetség úgy döntött, mégis lesz dobó EK, május 8–9-én, a horvátországi Splitben. Annál is inkább, mert közeleg a tokiói olimpia, és június 29-én lezárják a kvalifikációs időszakot. Versenyek híján viszont nem lehet szintet dobni, illetve a világranglistán előbbre jutni.

A Szombathelyi Dobó SE-ből a korábbi hazai versenyeken nyújtottak alapján öt kalapácsvető került be a 17 fős magyar csapatba (a felnőtteknél két, az U23-asoknál egy főt delegálhatnak versenyszámonként a nemzetek). A férfiaknál Pars Krisztián és Rába Dániel, a nőknél Gyurátz Réka és a még nem egészen 16 éves Viszkeleti Villő indulhat, míg az U23-as nőknél Németh Zsanett a magyar résztvevő. Edzőikkel, Németh Zsolttal és Németh Lászlóval csütörtökön utaztak el Splitbe. Utóbbi irányításával Szombathelyen készül a Nyíregyházi Sportcentrum diszkoszvetője, Kerekes Dóra – aki a válogatott tagjaként szintén velük tartott.

Kiemelt képünkön: A szombathelyi küldöttség. Elöl (balról): Gyurátz Réka, Németh Zsanett, Viszkeleti Villő, Kerekes Dóra. Hátul: Németh László edző, Rába Dániel, Pars Krisztián, Németh Zsolt edző

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában