Final four

2021.06.12. 18:24

A bronzéremért játszhat a celldömölki asztalitenisz-csapat

Az extraligás asztalitenisz-csapatbajnokság Final Fourjának első játéknapján a CVSE-Swietelsky Future FM együttese sima vereséget szenvedett a Szécsénytől, így vasárnap 11 órától a Szegeddel játszhat a bronzéremért.

Horváth Erika

Cvse aszatlitenisz, 20200918, ut, Celldömölk, Vas Népe / Unger Tamás David Serdaroglu

Fotó: Unger Tamás

A férfiak első elődöntőjében az alapszakasz-első PTE-PEAC Kalo-Méh 4:0-s, papírforma-győzelmet aratott a Floratom Szegedi AC ellen. Délután a harmadik celldömölkiek a második szécsényiekkel találkoztak.

CVSE-Swietelsky Future FM-Szerva ASE Szécsény 0-4. – Budaörs, férfi asztalitenisz bajnoki elődöntő.

Páros: Fazekas, Serdaroglu-Jakab, Molnár 1:3 (-9, 10, -9, -7) (0-1). Egyéni: Serdaroglu-Jakab 1:3 (5, -6, -1, -7). Fazekas-Szita 0:3 (-8, -7, -8), Kriston-Molnár 0:3 (-6, -8, -1) (0-4).

Előzetesen sem adtak sok sanszot maguknak celli oldalon. Egyrészt mert az alapszakaszban idegenben, majd hazai környezetben is alulmaradtak a Szécsénnyel szemben, másrészt, mert Kriston Dániel felkészülését deréksérülés hátráltatta.

A párosmérkőzés kimenetele kulcsfontosságú egy csapattalálkozón, főként, ha utóbbit csak győzelemig, azaz az egyik fél négy megnyert meccséig játsszák. Az sem volt túl jó előjel, hogy a Fazekas Péter-David Serdaroglu kettős az alapszakaszban mindkétszer kikapott a Jakab János-Molnár Krisztián duótól. Az első három játszma, sőt még a negyedik eleje is nagyon szorosan alakult, a másodikat sikerült is megnyerni, de összességében a celliek halványabbak voltak, a végjátékokban jobban koncentráló szécsényiek megérdemelten nyertek. Az első egyéni meccsen Serdaroglu jól kezdett Jakabbal szemben, a második szettben viszont elakadt, és onnan már könnyű prédát jelentett a 2008-as olimpikonnak. Következett Fazekas a tavaly még csapat-, sőt a CVSE-ben párostárs Szita Márton ellen. A köztudottan nem éppen baráti viszonyban lévő két játékos presztizscsatájának első játszmája még kiegyenlített játékot hozott, de miután alulmaradt, már nem tudott igazán felpörögni Fazekas, a jóval motiváltabbnak tűnő Szita három játszmában nyert. Kriston pedig csak a második szettben tudott egyenrangú ellenfele lenni Molnárnak. Közben elkezdték a negyedik egyéni meccset is, Fazekas 11-5-re megnyerte az első játszmát Jakabbal szemben, de a másodikban 9-3-as állásnál egymás kezébe csaptak – ekkor ért véget ugyanis a Kriston-Molnár találkozó. A 0-4 a Szécsény győzelmét, egyben a döntőbe jutását jelentette.

Vasárnap 11 órakor kezdődik a bronzmérkőzés a Celldömölk és a Szeged között, a Pécs-Szécsény finálé pedig 16 órakor rajtol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában