Új szakmai stáb

2021.06.18. 10:59

A következő szezonban már nem Gasper Okorn irányítja a Falco csapatát

Változás történt a Falco KC Szombathely NB I-es kosárlabdacsapatának szakmai stábjában: Gasper Okorn szakmai tanácsadóként segíti a jövőben a klubot, míg Milos Konakov másodedzőből vezetőedzővé lép elő.

Tóth Gábor

Fotó: VN-archív

Gasper Okorn három évet töltött el a Falco KC élén vezetőedzőként – egy csonka, és két teljes szezont. Első évében bajnok lett a csapattal, a mögöttünk hagyott évben pedig ismét begyűjtötte a bajnoki címet a szombathelyi gárdával, sőt, története első Magyar Kupa-győzelmét is megünnepelhette a klub. A szlovén sikeredző azonban családi okok mitt nem tudja ellátni a vezetőedzői pozíciót. A helyére az eddigi másodedző, Milos Konakov lép,

– Nagyon sajnáljuk, hogy így alakultak a dolgok, egy roppant képzett, motivált edzőt veszítünk el, de természetesen mindenben támogatjuk Gasper Okornt – jelezte Gráczer György, a Falco KC Szombathely NB I.-es kosárlabdacsapatának ügyvezetője. – Ugyanakkor sikeredzőnk marad a klub kötelékében, a jövőben szakmai tanácsadóként lesz a segítségünkre – az edzéseken, a megbeszéléseken is részt vesz. Biztosíthatok mindenkit, hogy ha nincs ez a sajnálatos családi probléma, Gasper Okoron folytatta volna a munkát. A vezetőedzői pozíciót az eddigi másodedző, Milos Konakov tölti be a jövőben. Milos Konakov négy éve tartozik a Falco-családhoz – egy szezonon keresztül Szrecsko Szekulovics, az előző három idényben pedig Gasper Okorn munkáját segítette. Kiváló munkát végzett, itt az ideje, hogy vezetőedzőként is kipróbálja magát – bízom abban, hogy az elmúlt négy évben sokat tanult, képes lesz megfelelni a felé támasztott elvárásoknak. Milos mindig is hosszú távon gondolkodott Szombathelyben, elköteleződését jelzi, hogy a magyar állampolgárságot is megszerezte.

A bajnokcsapat szakmai stábja – Milos Konakov kérésének megfelelően – Marko Curoviccal bővül, aki a másodedzői feladatokat látja majd el. Marko Curovic 1983-ban született Szerbiában, játékosként a hazájában szerepelt. Edzői pályafutását 2006-ban kezdte a Vojvodina Novi Sad szerb első ligás csapatának másodedzőjeként – ahol öt évet töltött el. Aztán 2012. és 2017. között az ománi férfi felnőtt válogatott segédedzője volt, majd 2018-ban átvette a vezetőedzői szerepet. Legutóbb az ománi U18 és U16 utánpótlás válogatottnál volt vezetőedző.

Gráczer Györgyöt a várható játékosmozgásokról is megkérdeztük.

– Haladtunk azért ebben a kérdésben is, de elöször meg kellett várnunk, hogy letisztázódjon a vezetőedző személye – folytatta az ügyvezető. – Az biztos, hogy a kulcsemberek közül Perl Zoltán és Keller Ákos élő szerződéssel rendelkezik. Nehezíti a helyzetünket viszont, hogy Váradi Benedek és Benke Szilárd megfelelő külföldi ajánlat esetében kiléphet szerződéséből – egy bizonyos határidőig. Nem mindegy, hogy hogyan alakul a két válogatott játékosunk sorsa. Ha távoznak, akkor több légiósra lesz szükségünk, ha viszont maradnak, akkor ismét a magyar mag köré építjük a csapatot. A reményeim szerint rövid időn belül már konkrétumokról is beszámolhatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában