Európa-bajnokságot nyertek

2021.06.16. 07:00

A szombathelyi vegyes páros a veterán teniszezők között ért a csúcsra

Bravúros eredménynyel, aranyéremmel tért haza a szombathelyi Bogár Szabó Éva–Sákovics Péter kettős a Horvátországban rendszett szenior tenisz- Európa-bajnokságról.

Tóth Gábor

Fotó: VN/Bogár István

A horvátországi Umag adott otthont idén a szenior korosztálynak kiírt tenisz-Európa- bajnokságnak. Harminchat ország több mint 300 játékosa lépett pályára a hatnapos kontinenstornán. Eb-n 30 évtől 90 évig bezárólag ötévenkénti korosztályokra volt bontva a mezőny. Amelyben – a magyar válogatott tagjaként – ott volt a maga elé merész célokat kitűző Bogár Szabó Éva–Sákovics Péter kettős is.

A szombathelyi duó a hatvan év felettiek vegyes páros kategóriájába nevezett. A négy közé jutásért egy francia duót győztek le Sákovicsék 6:1, 6:2 arányban. Majd következett az elődöntő, ahol a cseh páros férfi tagja lesérült, ezért az ellenfél feladta a mérkőzést, így a szombathelyi duó bejutott a fi náléba. A döntőben a spanyol Carmen Lang Verdugo és a holland Frank Van Ierven alkotta páros következett. Az első szett nagy küzdelmet hozott, szorosan alakult, de a végét jobban bírták a magyarok, megszerezték a vezetést (6:3). A második szettet aztán már felszabadult játékkal nyerte meg 6-0-ra a szombathelyi páros – és ezzel begyűjtötte az Európa-bajnoki címet.

Sákovics Péter a férfi +60- as páros kategóriában is remekül szerepelt a budapesti Amberger Árpád partnereként, ahol bronzérmet szerzett. A negyeddöntőben egy svéd– osztrák párost győztek le Sákovicsék, majd az elődöntőben kikaptak a végső győztes olasz duótól.

– Talán nem túlzás azt állítani, hogy fantasztikus eredményt értünk el Évával, az Európa-bajnoki cím önmagáért beszél – összegzett elégedetten Sákovics Péter. – De ezt az aranyérmet nem adták ingyen, rengeteg munka, aprólékosan felépített felkészülés előzte meg a horvátországi sikert. Egyébként remekül sikerült a felkészülésünk, jó döntésnek bizonyult, hogy férfi párosok ellen gyakoroltunk, illetve férfi páros versenyen indultunk. Kiváló formában, remek fi zikai állapotban léptünk pályára Horvátországban, összességében biztosan gyűjtöttük be az aranyérmet. Veterán pályafutásom egyik legszebb sikerének tudom be ezt az Eb-győzelmet, amelyet Bogár Szabó Éva oldalán értem el.

Kiemelt képünkön: A sikeres szombathelyi duó: Bogár Szabó Éva és Sákovics Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában