kosárlabda

2021.06.23. 07:00

Alakul a Falco jövő évi kerete

A minap számoltunk be arról, hogy a Falco KC Szombathely NB I.-es kosárlabdacsapatában folytatja pályafutását a horvát Boris Barac – aki egy évre szóló szerződést írt alá a bajnokcsapattal. A keret alakulásáról Gráczer György ügyvezetőt faggattuk.

Tóth Gábor

Fotó: VN-archív/Unger Tamás

– Boris Barac gyorsan beilleszkedett a Falcóba, hétről hétre roppant hasznos játékkal hívta fel magára a figyelmet – fogalmazott Gráczer György, a Falco KC Szombathely NB I.-es kosárcsapatának ügyvezetője. – Ráadásul igazi csapatjátékos, akinek az eredmény fontosabb, mint az egyéni statisztika. Nemcsak az ellenfél palánkja alatt képes remek teljesítményre, hanem védekezésben is nagyon erős. Boris jól érezte magát Szombathelyen, nem volt nehéz megegyeznünk a közös folytatást illetően – így a következő szezon végéig szóló szerződést írtunk alá. – Barac személyében egy fizikailag és mentálisan is erős játékost sikerült megtartanunk. Mindkét palánk alatt passzol a csapat szisztémájába és mindkét döntőn megmutatta, hogy igazi csapatjátékos. Nagyon örülök, hogy sikerült maradásra bírnunk – összegzett a Falco KC hivatalos honlapján Milos Konakov vezetőedző.

Alakul a Falco 2021/2022es kerete, hiszen Barac mellett a tavalyi kulcsemberek közül Perl Zoltán és Keller Ákos is élő szerződéssel rendelkezik. Ám Váradi Benedek és Benke Szilárd megfelelő külföldi ajánlat esetében kiléphet szerződéséből – egy bizonyos határidőig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában