kötélugrás

2021.06.25. 07:00

Bajnok lett a Kötélugró Klub Szombathely serdülők csapata az országos csapatbajnokságon

Elsősorban a serdülői remekeltek a Kötélugró Klub Szombathelynek az országos csapatbajnokságon: megnyerték az összetett verseny(eke)t is.

Horváth Erika

Fotó: Gombkötő Regina

A pandémia miatt több mint egy évig nem versenyezhettek a Kötélugró Klub Szombathely kötelesei – az elmúlt hétvégi országos csapatbajnokság volt az első megmérettetésük. Füle Magdolna és Bánhegyi Attila két ifjúsági és egy serdülőcsapattal utazott el Szentesre, ahol négy egyköteles és négy kétköteles versenyszámban is meg kellett mutatniuk a tudásukat.

A serdülőknél (2007–2009-ben születettek) a Baumgartner Luca, Halmosi Dézi, Nagy Lotti, Papp Virág összetételű csapat az egyköteles, valamint a kétköteles összetett versenyt is megnyerte. Az egyköteles etapban a 4x30 mp-es gyorsasági számban és a formációban mind a négyen szerepeltek – és nyertek –, a párost Baumgartner Luca és Nagy Lotti alkotta – a gyorsasági számban másodikak, a szabadon választottban elsők lettek. Két kötéllel két gyorsasági számot kellett teljesíteni, egyikben (DD3) három főnek (Baumgartner, Nagy, Papp), a másikban (DD4) mind a négy csapattagnak. És a hármasban (Halmosi, Nagy, Papp), valamint a négyesben is volt szabadon választott gyakorlat. Itt az összetett első hely három elsőségből és a DD3 gyorsasági második helyéből született.

Az ifjúságiaknál (2004–2006) a két szombathelyi csapat közül a Horváth Lara, Lévai Virág, Szentgyörgyvölgyi Zora, Varga Laura összetételű az egyköteles összetett versenyben bronzérmes lett, a kétkötelesben pedig a negyedik helyet szerezte meg. Mindkettőben hatodikként zárt a Baumgartner Sára, Fritz Viktória, Fekete Anna, Pásztorházi Emma, Süveges Szonja összeállítású együttes.

Az egyes versenyszámokra külön is lehetett nevezni. Az ifjúságiak páros gyorsasági számában Fekete Anna és Kovács Kitti bronzérmes lett.

A nyáron nem lesznek versenyek, viszont augusztusban fennállása 25. évfordulóját ünnepli a szombathelyi klub – a város 25 pontján, ugrókötelezve.

Kiemelt képen: A serdülő bajnokcsapat. Balról: Papp Virág, Baumgartner Luca, Füle Magdolna edző, Nagy Lotti, Halmosi Dézi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában