Teke

2021.06.07. 07:00

Bravúros bronz – A csapategység diadala a Répcelak érme

Története során hetedszer szerzett bajnoki bronzérmet a Répcelaki SE férfitekecsapata. A szakvezető Kiss Zsolt szerint az idei bravúrosnak számít.

Horváth Erika

A Répcelaki SE csapata. Elöl (balról): Kuslics Gergely, Molnár Pál, Varga Bence, Simon Szabolcs, Móricz Zoltán, Bíró Patrik. Hátul: Varga Zsolt, Pintér Károly, Tóth Áron, Horváth Zoltán, Kiss Zsolt edző, Vörös Milán

Fotó: Cseh Gábor

A Répcelaki SE tekecsapata éppen tíz éve, 2011-ben jutott fel az élvonalba. A mögöttünk hagyott tíz szezonban tavaly nem hirdettek eredményt, a répcelakiak a kilenc szuperligás végelszámolásuknál csak újoncként nem szereztek érmet, akkor negyedikek lettek. Egy ezüstből és immár hét bronzból áll a bajnoki éremkollekciójuk.

– Ettől a fiatal csapattól bravúros, nagyszerű teljesítménynek tartom a harmadik helyet – mondta Kiss Zsolt, a répcelaki tekések szakosztályvezetője, edzője. – Talán a legelső érmünk okozta örömhöz hasonlíthatnám ezt a sikert. Az előző, félbehagyott szezon sem volt könnyű. Mint mindenki, mi is nehéz helyzetbe kerültünk a világjárvány ­miatt. Anyagilag is megviselt bennünket, ezért el kellett engednünk sztárjátékosunkat, Kakuk Leventét. Ebben a bajnoki évben a túlélés volt a célunk, már nem tudunk fizetni a játékosainknak.

A Répcelaki SE csapata. Elöl (balról): Kuslics Gergely, Molnár Pál, Varga Bence, Simon Szabolcs, Móricz Zoltán, Bíró Patrik. Hátul: Varga Zsolt, Pintér Károly, Tóth Áron, Horváth Zoltán, Kiss Zsolt edző, Vörös Milán
Fotó: Cseh Gábor

További nagy érvágás volt, hogy Vörös Milán gerincproblémáival nem tudott tovább tekézni, őt szezon közben vesztettük el. De nagyon összetartott és egységes volt a csapatunk, kevesebb pontot vesztettünk, mint amire előzetesen számítottam – 16 győzelem, egy döntetlen és öt vereség volt a mérlegünk. És nem sok hiányzott ahhoz, hogy a fő riválisunk, a Szentgotthárd otthonában máshogy alakuljon az eredmény, hiszen egyetlen fával maradtunk alul.

A döntetlen pedig Ajkán csúszott be, amelynek pályáján a Szeged kivételével minden csapat megizzadt. Ha néha hullámzóan is teljesítettek, de nagyon sokat dolgoztak a fiúk ezért a harmadik helyért, megemelem a kalapomat előttük. Az ifijeink – két 16 éves alkotta az ifjúsági csapatunkat – sokáig harcban voltak az éremért, végül ötödikek lettek. Még több meccsrutint kell szerezniük.

Most a jól megérdemelt pihenőjüket töltik a játékosok, július közepén kezdik a felkészülést a következő szezonra. Jó pár dolog már körvonalazódott.

– A bajnokság végére kiderült, hogy az egyik meghatározó játékosunk, Pintér Károly nem marad, hanem hazamegy Zalaegerszegre. Gondoskodni kellett a pótlásáról – folytatta Kiss Zsolt. – NB I-es csapatokból igazoltunk két játékost, Rozmán Szabolcsot a Sárvárból és Bóka Róbertet. Utóbbi a keleti csoportba tartozó Dynamo SC be tért vissza, nagy szerepe volt abban, hogy a csapata ezüstérmes lett. Három játékosunkat hívtak be a válogatott keretbe, az ifikhez Simon Szabolcsot, a felnőttekhez Horváth Zoltánt és Móricz Zoltánt – augusztus végén, szeptember elején világbajnokság lesz Szlovéniában.

Ami a répcelaki csapat nemzetközi szereplését illeti, a bronzéremmel ismét jogot szerzett az NBC Kupában való indulásra. Szerepelt már négy szezonban a Bajnokok Ligájában is a vasi együttes, egyszer az Európa Kupában, hétszer pedig a harmadik számú európai tornán, az NBC Kupán, ahol egy arany, egy ezüst és két bronz is került a gyűjteményébe.

– Egyelőre a magyar bajnokságban, a Szuperligában való részvételünknek vannak meg az anyagi feltételei, az NBC Kupában való induláshoz külső segítségre lenne szükségünk. Augusztusban kell nyilatkozni, hogy tudjuk-e vállalni a szereplést. Talán addig sikerül megoldani ezt a problémát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában