lovassport

2021.06.15. 07:00

Fogathajtók sikere – Majthényi Panna ob-ezüstöt szerzett pónijával

Ezüstérmes lett a fogathajtó országos bajnokság gyermek póni egyes kategóriájában Majthényi Panna.

Horváth Erika

Fotó: VN/Vida-Szűcs István

A szakág krémjét felvonultató XXV. Vecsés Kupa nemzeti és nemzetközi fogathajtóversenyen a pónival versenyző legfi atalabb hajtók országos bajnokság keretében mérhették össze tudásukat. A gyermek (12–14 évesek) korosztály póni egyes fogat kategóriájában indult az egyházashetyei Majthényi Panna (Nemzeti Fogathajtó Akadémia) is. Panna mindhárom versenyszámban – a díjhajtásban, a maratonhajtásban és az akadályhajtásban is – második helyezést ért el Henchman’s Berry nevű pónijával az ászári Jámbor Blanka mögött, így összetettben is második lett és bajnoki ezüstöt hozhatott haza. Különösen a maratonhajtásban teljesített jól, de az akadályhajtásban is hibátlanul ment.

A Celldömölki Általános Iskola hetedik osztályosa – aki nemrégiben megkapta a Magyarország jó tanulója, jó sportolója 2020 kitüntető oklevelet a pályázatot meghirdető Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere, Kásler Miklós aláírásával – a mezőhegyesi nemzeti bajnokság után tehát a második válogatóversenyen is bizonyított. A következő kvalifi kációs versenyt az augusztus végi, franciaországi Európa-bajnokságra pályázó pónifogathajtók számára július 9–11-én Bögötén rendezik. A szintén Vas megyei Görög Gábor (Vasi Horses SE) az ötéves fi atal lovak kategóriájában állt rajthoz Gidran-36 Borókával, akinek ez volt az első versenye. Nagyon jól szerepelt, harmadik helyet szereztek gazdájával. Az eredmény kvalifi kációt jelent a fi atal lovak világbajnokságára, amelyet októberben Szilvásváradon rendeznek.

Kiemelt képünkön: Majthényi Panna – mellette Görög Gábor segédhajtó – maratonhajtás közben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában