Frissen Vasból

2021.06.05. 18:20

Futsal: nem lett bajnok a Haladás

Az NB I.-es futsalbajnokság döntőjének harmadik felvonásán kikapott Berettyóújfaluban a Haladás – így a párharc folytatódik.

Tóth Gábor

Fotó: Unger Tamás

Az egyik fél három megnyert meccsig tartó párharcának első két meccsét a Haladás nyerte – vagyis azzal a tudattal lépett pályára Berettyóújfaluban, hogy ha nyer, akkor begyűjti története első bajnoki címét. A hazaiaktól az eltiltott Sideni, a vendégektől a pedig a sérült Simic, Darrieer, Gyimesi trió hiányzott. A szintén sérüléssel bajlódó Henrique a kispadra leült – de mint utóbb kiderült, nem lépett pályára.

MVFC Berettyóújfalu–Haladás VSE 5-3 (4-1). Berettyóújfalu, 300 néző, NB I-es futsalmérkőzés, döntő, harmadik összecsapás, vezette: Zimonyi, Borbás (Juhász, Kakuk).

Berettyóújfalu: Sándor – Horváth N., Rábl, Szabó P., Rafael. Csere: Mezei (kapus), Diece, Rézműves, Nagy I., Gál, Kártik, Nagy D., Takács, Alvaro. Edző: Mullor Cabrera Sergio.

HVSE: Alasztics – Kovács M., Hajmási, Dróth, Vas. Csere: Homlok (kapus), Nagy K., Horváth P., Sipos, Dávid, Vatamaniuc-Bartha, Gerencsér, Henrique, Vidák. Edző: Calvo Rodriguez Juan Ramon.

Gólszerzők: Horváth N. (3.), Vas (7., öngól), Rábl (12.), Diece (18.), Rafael (22.), ill. Dróth (6.), Vas 2 (26., 35.).

Lendületesen kezdtek a felek, mindkét kapu előtt adódót helyzet. A hazaiak tűntek agresszívabbnak, pontosabbnak, meg is szerezték a vezetést. Egy szöglet után alakítottak ki sakk-matt helyzetet (3. perc: 1-0). Juanra mester rögtön időt kért, és alaposan leteremtette tanítványait. Használt a fejmosás, visszatérve a pályára a Haladás átvette az irányítást, nekiesett ellenfelének. Jöttek is a szombathelyi helyzetek. Dróth pedig egyenlített: befordult a védőjéről és estében bődületes erővel felvarrta a labdát a jobb felső sarokba (6. perc: 1-1). De sokáig nem örülhettek a vendégek, ugyanis egy keresztbe ellőtt labda Vasról a saját kapujába perdült – öngóllal került ismét előnybe a Berettyó (7. perc: 2-1). Felpörgött, lüktetett meccs.

Nyomott a Haladás, kontrázott a Berettyó. És az egyik kontrát a házigazda gólra is váltotta (12. perc: 3-1). A vendéglátó aprította a szombathelyieket – a játékvezetők engedték ezt a kemény stílust. A Haladás kitámadott, letámadott. Sok labdát szerzett, de kimaradtak a helyzetek. Nagyon érett a szombathelyi szépítés. Ehelyett újabb Berettyó-gólnak tapsolhatott a publikum, ismét egy kontra, ezúttal egy egyéni akció végén került a vasiak kapujába a labda (18. perc: 4-1). Nagyon jó helyzetkihasználással rukkolt elő a Berettyó. Három gólos hazai előnyt mutatott a szünetben az eredményjelző.

Fordulás után sem tudott újítani a Haladás. Többet birtokolta a labdát, de inkább erőlködött. Míg a Berettyó egyszerűbben, pontosabban játszott, gyorsan felért a kapu elé – növelte is az előnyét (22. perc: 5-1). Ráadásul feszültnek tűntek a szombathelyi játékosok, mintha nehezen viselték volna az eseményeket. Időt kért a vasi kispad, és átállt vészkapus játékra – pedig még bő 14 perc volt hátra a meccsből.

De úgy tűnt, hogy bejön a merész húzás, mert Vas rögtön szépített (26. perc: 5-2). De a folytatásban jól, harcosan védekezett a Berettyó. Viszont a Haladás egy pillanatra nem adta fel, nyomott becsülettel – és kénytelen volt egyre több kockázatot felvállalni. Bő öt perc volt hátra a mérkőzésből, amikor Vas ismét betalált (35. perc: 5-3) – ismét nyílttá téve így a meccset. Rohamozott tovább a Haladás. És mintha fáradt volna a házigazda. Volt helyzete bőven a szombathelyi együttesnek, de a lövések rendre célt tévesztettek. Az idő pedig közben elfogyott. Így a Berettyó kicsikarta a győzelmet – és életben maradt.

Az egyik fél három megnyert meccsig tartó párharcában 2-1-re vezet a Haladás. A csapatok szerdán 19 órakor Szombathelyen lépnek pályára – akkor is megnyerheti a döntőt a HVSE.

– Már a mérkőzés előtt kaptunk egy nagy pofont, ugyanis a pénteki edzésen Henrique megsérült, pedig a brazil légiós kulcsembere a csapatunknak, nagyon hiányzott – fogalmazott a két gólt szerző Vas Ádám. – Tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk Berettyóújfaluban, így is történt. Álmosan kezdtünk, olyan hibákat követtünk el, amelyeket nem szoktunk – az első félidő így a Berettyóé volt. Aztán próbáltunk visszajönni a meccsbe. De végül a Berettyó megérdemelten nyert – ma jobb volt. De nincs semmi gond, hazamegyünk, pihenünk, készülünk – és szerdán otthon nyerni fogunk!

– Az előző két meccset megnyertünk, talán ez volt benne a fejekben, talán emiatt kezdtünk a megszokottnál kicsit gyengébben – kezdte az értékelését Calvo Rodriguez Juan Ramon, a HVSE edzője. – De ettől függetlenül is a mérkőzés nagy részében jobb volt a Berettyó, megérdemelten nyert, gratulálok ellenfelünknek! Tudunk mi ennél sokkal jobban játszani, csapatként és egyéni szintre leosztva is. Szerdán otthon megpróbáljuk lezárni a döntőt. Vannak sérültjeink, de a bajnoki döntő kezdete óta létszámgondokkal küszködük – és az első két meccset mégis megnyertük. Teljesen mindegy, hogy kire számíthatok szerdán, nyerni akarunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában