Asztaltenisz

2021.06.13. 21:14

Harmadik lett a CVSE

Bronzérmet szerzett a férfi extraligás asztalitenisz-bajnokság négyes döntőjében a CVSE-Swietelsky Future FM együttese. A celliek a szombati elődöntőben kikaptak a Szécsénytől, a vasárnapi bronzmérkőzésen a Szegedet győzték le.

Horváth Erika

Cvse aszatlitenisz, 20200918, ut, Celldömölk, Vas Népe / Unger Tamás Kriston Dániel, David Serdaroglu, Fazekas Péter

Fotó: Unger Tamás

A férfiak szombat délelőtti elődöntőjében az alapszakasz-első PTE-PEAC Kalo-Méh 4-0-s, papírforma-győzelmet aratott a Floratom Szegedi AC ellen. Délután a harmadik celldömölkiek a második szécsényiekkel találkoztak.

CVSE-Swietelsky Future FM–Szerva ASE Szécsény 0-4. – Budaörs, férfi asztalitenisz bajnoki elődöntő.

Páros: Fazekas, Serdaroglu–Jakab, Molnár 1:3 (-9, 10, -9, -7) (0-1). Egyéni: Serdaroglu–Jakab 1:3 (5, -6, -1, -7). Fazekas–Szita 0:3 (-8, -7, -8), Kriston–Molnár 0:3 (-6, -8, -1) (0-4).

Előzetesen sem adtak sok sanszot maguknak celli oldalon. Egyrészt mert az alapszakaszban idegenben, majd hazai környezetben is alulmaradtak a Szécsénnyel szemben, másrészt, mert Kriston Dániel felkészülését hátsérülés hátráltatta.

A párosmérkőzés kimenetele kulcsfontosságú egy csapattalálkozón, főként, ha utóbbit csak győzelemig, azaz az egyik fél négy megnyert meccséig játsszák. Az sem volt túl jó előjel, hogy a Fazekas Péter–David Serdaroglu kettős az alapszakaszban mindkétszer kikapott a Jakab János–Molnár Krisztián duótól. Most sem lett másként. Az első három játszma, sőt még a negyedik eleje is nagyon szorosan alakult, a másodikat sikerült is megnyerni, de összességében a celliek halványabbak voltak, a végjátékokban jobban koncentráló szécsényiek megérdemelten nyertek. Az első egyéni meccsen Serdaroglu jól kezdett Jakabbal szemben, a második szettben viszont elakadt, és onnan már könnyű prédát jelentett a 2008-as olimpikonnak. Következett Fazekas a tavaly még csapat-, sőt a CVSE-ben párostárs Szita Márton ellen. A köztudottan nem éppen baráti viszonyban lévő két játékos presztízscsatájának első játszmája még kiegyenlített játékot hozott, de miután alulmaradt, már nem tudott igazán felpörögni Fazekas, a jóval motiváltabbnak tűnő Szita három játszmában nyert. Kriston pedig csak a második szettben tudott egyenrangú ellenfele lenni Molnárnak. Közben elkezdték a negyedik egyéni meccset is, Fazekas 11-5-re megnyerte az első játszmát Jakabbal szemben, de a másodikban 9-3-as állásnál egymás kezébe csaptak – ekkor ért véget ugyanis a Kriston–Molnár találkozó. A 0-4 a Szécsény győzelmét, egyben a döntőbe jutását jelentette.

Így vasárnap délelőtt a bronzéremért játszhatott a celldömölki csapat.

CVSE-Swietelsky Future FM–Floratom Szegedi AC 4-0. – Budaörs, férfi asztalitenisz Extraliga, bronzmérkőzés.

Páros: Fazekas, Serdaroglu–Kószó, Vitsek 3:1 (8, 3, -7, 9) (1-0). Egyéni: Serdaroglu–Lukács 3:0 (13, 4, 4), Kriston–Vitsek 3:1 (7, -6, 7, 14), Fazekas–Kószó 3:1 (-9, 8, 4, 3) (4-0).

A celldömölkiek eddig mind a hét Final Fournak résztvevői voltak, a szegediek negyedszer szerepelhettek a legjobb négyesben, elmondásuk szerint ez is óriási eredmény volt tőlük. Az alapszakaszban mindkét Szeged elleni találkozóját 7-0-ra nyerte meg a CVSE, mind a két csapat ugyanabban az összeállításban szerepelt most, a bronzmérkőzésen is. A Fazekas Péter–David Serdaroglu párosnak az első, szorosabb szettben csak a negyedik játszmalabdáját sikerült értékesíteni. A második játszmában már jobban kiütközött a celliek technikai fölénye. Viszont a harmadik játékrészben kevésbé sikerült koncentrálni, el is lopta a játsz- mát Kószó Attila és Vitsek Iván. Eléggé zaklatott volt és a végére szoros is lett a negyedik játszma, de le tudták zárni a meccset a celldömölkiek. Az első egyéni mérkőzés első játszmájában Lukács Levente jól állta a sarat Serdarogluval szemben, háromszor a szegedi játékosnak volt szettlabdája, de a balkezes osztrák fordított. A folytatásban pedig bedarálta ellenfelét. Kriston Dániel és Vitsek Iván csatája kiegyenlítettebb játékot hozott, Kriston negyedik játszmára kényszerült, amit maratoni végjátékban, de megnyert. Ezzel 3-0-ra vezetett a CVSE, még egy győzelemre volt szüksége a végső sikerhez. Korábban fejeződött be a Serdaroglu–Vitsek (3:0) találkozó, de az már nem került be a jegyzőkönyvbe, mert a sorban a Fazekas–Kószó párharc volt előrébb. Az első szett végén még Kószó örülhetett, a második is viszonylag szoros volt, de azt már Fazekas nyerte. Innen magasabb fokozatra kapcsolt a celliek éljátékosa, és hamar rövidre zárta a meccset. Így lett 4-0 a CVSE javára.

A nyolcszoros bajnok celldömölkiek sorozatban tizenhetedszer végeztek dobogós helyen a bajnokságban, ez – 2005, 2017 és 2019 után – a negyedik bronzérmük.

A PTE-PEAC megvédte bajnoki címét, miután a fináléban 4-1-re legyőzte a Szécsény csapatát.

A női végeredmény: 1. Budaörs, 2. Bp. Erdért, 3. Szekszárd, 4. Kecskemét.

Kiemelt képünkön: A CVSE triója (balról): Kriston Dániel, David Serdaroglu, Fazekas Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában