tájfutás

2021.06.29. 19:03

Harmadik lett az ifjúsági váltó

Az Alpokalja SK ifjúsági fiúváltója bronzérmet szerzett a középtávú tájfutó országos bajnokságon.

Pum András

Három hónapos késéssel, de elkezdődött a bajnoki szezon a tájfutóknál. A középtávú és váltó ob-t Kazár határában rendezték. Az ország egyik legnehezebbnek számító terepén alapos próba elé állította a futókat a középtáv két futama. A délelőtti selejtezőn már ízelítőt kaptak a futók a terep kihívásaiból: meredek hegyoldalak, több méter magas sziklafalak, változatos növényzet, szabdalt domborzat.

A délutáni döntő ezt még fokozni tudta, hiszen a magas aljnövényzetben nagyon pontos tájékozódásra volt szükség ahhoz, hogy a versenyzők egyáltalán észrevegyék az ellenőrző pontokat – sőt, ehhez még hozzáadódott a nagy hőség is. A vasi versenyzők két pontszerző helyet értek el. Jámbor Zsigmond az ifjúsági fiú kategória erős mezőnyében lett 6., Juhász Júlia pedig N (női) 35-ben végzett a 4. helyen – mindketten az Alpokalja SK versenyzői. Az F (férfi) 70 kategóriában Gömbös Gyula, a Sárvári Kinizsi versenyzője szerzett bronzérmet.

Másnap ugyanitt rendezték a váltók küzdelmeit. Érmes reményekkel vágott neki az Alpokalja ifjúsági fiúváltója a versenynek. Marosi Ákos nagyon erős futással meglepetésre az előkelő második helyen adta át a stafétát, Jámbor Zsigmond tartotta ezt a pozíciót, Molnár Péter befejező emberként harmadik helyen hozta a váltót. Az Alpokalja ifjúsági csapata tehát bronzérmet szerzett a középtávú ob-n.

További pontszerző vasi eredmények. F20: 5. Bognár Zoltán, Jacsev Fülöp, Szele Bálint (Alpokalja), F21: 8. Szalay Levente, Péri Gergő, Gyenizse-Nagy Balázs (Alpok­alja). N20: 6. Vági Katalin, Sarkadi Borbála, Pásti Fanni (Haladás VSE). F20: 4. Bognár Zoltán, Jacsev Fülöp, Szele Bálint (Alpokalja).

A hosszútávú országos szeniorbajnokságot együtt rendezték a fiatalok csapatbajnokságával. A szenioroknál F55 kategóriában 5. lett Szerdahelyi Zoltán (HVSE).

Kiemelt képünkön: Az Alpokalja ifjúsági váltója a dobogó harmadik fokán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában