eredmények

2021.06.02. 07:00

Kiválóan teljesítettek a vasi tájfutók az országos tájékozódási diákolimpián

Két aranyat is nyert a tájékozódási futók országos diákolimpiáján Bognár Zoltán, a Vas Megyei Szakképzési Centrum Gépipari és Informatikai Szakgimnáziumának tanulója.

Horváth Erika

Fotó: Alpokalja SK

A Magyar Tájékozódási Futó Szövetség az enyhítések után megrendezte a sportág tanévi országos diákolimpiáját, amelyet öt korcsoportban, két számban (rövid táv, normáltáv) írtak ki. Bár némileg kisebb volt a mezőny, mint a korábbi években, így is több mint ötszázan versenyeztek, köztük 14 Vas megyei diák – az Alpokalja SK, illetve a Haladás VSE versenyzői – is. A rövid távú versenyekkel kezdődött a program Hódmezővásárhely belvárosában. A legidősebb, a VI. korcsoportos fiúknál vasi győztest avattak, Bognár Zoltán, a gépipari diákja érdemelte ki az aranyat, 16:12 perc alatt teljesítette a pályát.

További három Alpokalja-versenyző végzett még a legjobb 12 között – Molnár Péter hetedik, Marosi Ákos tizedik, Jacsev Fülöp 12. lett. Ők hárman a Perintparti Waldorf-iskola tanulói. Az V. korcsoportosoknál a címvédő Sarkadi Lehel (Haladás VSE, ELTE Bolyai) ezúttal a negyedik helyet szerezte meg.

A másnapi (normáltáv) verseny helyszíne Sándorfalva határában volt, ahol változatos technikai nehézségekhez kellett alkalmazkodni. Ebben a számban is Bognár Zoltán bizonyult a legjobbnak a VI. korcsoportos fiúknál 50:43 perces eredménnyel – ezzel második aranyát is begyűjtötte. Marosi Ákos negyedik, Molnár Péter 12. lett. Az V. korcsoportban Sarkadi Lehel egy újabb negyedik helyezéssel gazdagodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában