egy pályafutás margójára

2021.06.23. 07:00

Könyvben mondja el Hege kalandos és sikeres életútját

Könyv jelent meg a Haladás legendás kapusáról, Hegedüs Péterről A „Hege” – Aki király volt Király előtt címmel.

Tóth Gábor

Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Ha valakinek a kalandos, sikeres – elképesztő sztorikban bővelkedő – életútja könyvért kiált, akkor az Hegedüs Péter. A könyv pedig megszületett – Gál László rendezte sorokba „Hege” gondolatait, történeteit. A könyvbemutatón Hegedüs Péter a maga sajátosan humoros módján jelezte, csak az igazat mondta el, nem beszélt mellé, nem szépített azokon az emlékeken sem, amelyeken lehetett volna.

„Sokak számára nyitott könyv az életem, de vannak olyan dolgok a pályafutásomban, a magánéletemben, amelyeket tisztába szerettem volna tenni – ez most megtörtént” – fogalmazott. Csak néhány érdekesség: kiderült, hogy „Hege” gyerekkorában balettozott, illetve egyszer zongorázott egy temetésen – de persze szóba került a híres, nevezetes metrófogantyú, és több olyan, pályán „elkövetett” mozdulatsor, ami mára legendává, Hegedüs Péter névjegyévé nemesült.

A könyvbemutatón Hegedüs Péter mellett Török Péter foglalt helyet, aki edzőként, sportvezetőként is segítette a pályafutását. Valamint a Haladás-legenda, a csapattárs, a jóbarát, Halmosi Zoltán, aki nagy szerepet játszott abban, hogy a kiváló kapus Kaposvárról a Haladáshoz került. És a válogatottsági rekorder Király Gábor, aki először példaképként tekintett Hegedüs Péterre, majd a tanítványa lett. A szerző és a „főhős” csütörtökön 17 órakor közönségtalálkozót tart a Pannónia étteremben.

Kiemelt képen: Hegedüs Péter dedikál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában