megyei labdarúgás

2021.06.23. 07:00

Megyei II.: Zárásként hetet vágott a Mersevát az északi csoportban – fotók

A megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság északi csoportjában az elhalasztott 17. forduló mérkőzéseit pótolták be a csapatok az elmúlt hétvégén. Ezzel ebben a csoportban is véget ért a – hosszúra nyúlt – 2020/2021-es szezon.

Tóth Gábor, Kelemen Attila

20210620 Sé - Kemenesalja Megyei 2.osztály férfi labdarúgás, Sé, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Ölbő–Söpte 0-6 (0-2). Ölbő, vezette: Szendrődi B.

Ölbő: Varga D. – Szele, Tóth G., Sipos (Tóth T.), Papp T. (Ádám), Vasadi, Baksay, Csizmazia (Joó), Bertha, Tóth Al., Palaczky.

Söpte: Márffi (Németh Má.) – Kovács E., Pusker, Léhmann, Marton, Sulyok (Németh Á.), Molnár B., Vámos, Varga A. (Pados), Koronczai, Pereszteghy.

Gólszerzők: Pusker (2), Sulyok, Németh Á., Koronczai, Kovács E.

A hazai klubvezetés köszöni a játékosoknak, hogy végigjátszották a bajnokságot, hogy a sok nehézség ellenére nem adták fel szezon közben.

Pecöl–Gencsapáti 5-1 (3-1). Pecöl, vezette: Sály K.

Pecöl: Kollarics (Takács) – Kurucz Ki., Szemes, Farkas E. (Pálfi), Oszkó (Németh Á.), Farkas A. (Németh I.), Illés, Gyürü (Varsányi), Czeglédi, Horváth B., Márok.

Gencsapáti: Kovács P. – Petrőczi (Czika), Janzsó, Fogl, Mester, Dancs, Bokor (Németh T.), Tóth B. (Horváth Á.), Lőrincz (Varga R.), Kovács G., Tar.

Gólszerzők: Farkas A. (3), Illés (2), ill. Dancs.

Egy remek futballdélutánt, egy sikeres szezont zárt egy gólgazdag győzelemmel a Pecöl. A pecöli ifjúsági csapat veretlenül nyerte meg a bajnokságot, míg a felnőttgárda begyűjtötte a bronzérmet – amelyet a klubvezetés, a játékosok a szurkolóknak, a támogatóknak ajánlanak fel.

Conoil Mersevát–Uraiújfalu 7-0 (2-0). Mersevát, 120 néző, vezette: Farkas G.

Conoil Mersevát: Patyi – GÖNYE, Dénes M. (Csite), GYŐRVÁRI, HORVÁTH A., Sebestyén, Orbán (GÁNCS), Dénes B., Nagy Á. (Takács), PÁSTI, CZUPOR.

Uraiújfalu: Niczki – Szabó M., Varga Zs., Gáspár, Gallen A., Pungor (Simon), Tóth D. (Csete), Gallen I., Németh D., Kollárits, Agg (Vajnai).

Gólszerzők: Gáncs (2), Czupor (2), Győrvári, Sebestyén, Pásti.

Kiállítva: Gallen A. (38., Uraiújfalu).

Hamar vezetést szerzett a jó felfogásban, gólra törő játékkal előrukkoló hazai csapat. A folytatásban a hőség ellenére is nagy iramot diktált, végül hét góllal szolgálta ki szurkolóit a Mersevát. Az Uraiújfalu jó 50 percet emberhátrányban futballozott, de becsülettel végigküzdötte a találkozót.

Elektromol Spari– Zanat-Haladás VSE 1-4 (1-2). Szombathely, vezette: Szabó B.

Elektromol Spari: Gyetvay – Jónás, Szabó B., Tóth A. (Porcsalmi), Kovács T., Barbalits, Pulai (Milecz), Vidos, Németh V., Sipos (Siroki), Schmidt.

Zanat-Haladás VSE: Kántor (Szentgyörgyvári) – Varga Cs., Ferencz, Maráczi (Kiss Z.), Perger, Szenczi, Németh G. (Szőts), Nemes (Machinek), Németh E., Janek (Szabó Z.), Bódi.

Gólszerzők: Tóth A., ill. Németh G. (2), Ferencz, Szenczi.

A hosszúra nyúlt bajnoki szezon utolsó meccsén a Spari öt ifistával a keretében várta a már bajnok Zanat Haladást. A hazaiak próbálták lassítani a játékot a fölényben játszó vendégek ellen – sőt, meglepetésre a vezetést is megszerezték. A Haladás azonban nem hagyta magát, hamar egyenlített, sőt a félidő végére már az előny is a vendégeknél volt. A második félidőben sem változott a játék képe, a hazaiak küzdöttek, és elérték céljukat, a tisztes helytállást a jól felkészített, jó focit játszó, sportszerű Haladással szemben.

Gérce-Vásárosmiske– Bozsok 2-0 (1-0). Gérce, vezette: Papp Á.

Gérce-Vásárosmiske: Komáromi – Ódor, Németh T., Máthé, Pethő, Lerik, Mórocz (Fehér), Hompok, Nunkovics, Kovács T. (Sali), Csonka.

Bozsok: Farkas G. – Iker (Pónácz), Bigner, Kratochwill, Kalmár, Pál (Horváth Á.), Hankó, Kovács P., Kiss M., Marti, Dévényi.

Gólszerzők: Fehér, Németh T.

Szépszámú közönség előtt színvonalas, jó iramú, remek mérkőzést hozott a két csapat összecsapása. A több meghatározó játékosát nélkülözni kényszerülő házigazda talán a szezon egyik legjobb és legfegyelmezettebb játékát nyújtva tartotta meg a negyedik helyét. Jár a gratuláció minden gércei játékosnak, hiszen a maximumot nyújtva arattak megérdemelt győzelmet. A hazaiak köszönik a szurkolók egész éves támogatását.

Szeleste-Pósfa–Alsóújlak 1-4 (0-1). Szeleste, vezette: Gróf M.

Szeleste-Pósfa: Kovács M. – Tóth R., Szele, Fülöp, Nagy D., Kovács A., Horváth D. (Csizmazia), Varga M., Földi, Horváth L. (Németh B.), Trittremmel.

Alsóújlak: Gábor (Szőnye) – Gampel (Tárkányi), Kaposi, Varga K., Nagy Z., Varga Á., Varga N., Vasas (Pados), Kántor, Hancz (Rónafalvi), Varga R. (Papp A.).

Gólszerzők: Fülöp, ill. Hancz (2), Pados, Varga R.

Honvéd Sé–Kemenesalja 3-3 (2-1). Sé, 80 néző, vezette: Marácz Z.

Honvéd Sé: Földi – Szalay (Soós), Varga G., Séfer, Deutsch-­Szalai (Nyári), Kovács K., Werderits, Nemes, Vándori (Muzsai), Kámán, Uri.

Kemenesalja: Bakos – Bodor, Szakál E., Belegrai, Őri, Szakál M., Lőrincz M., Kolompár (Czöndör), Ölbei, Varga R., Smidéliusz.

Gólszerzők: Werderits, Kovács K., Deutsch-Szalai, ill. Kolompár (2), Smidéliusz.

A bajnoki évad utolsó mérkőzésén a hazai csapat elbúcsúztatta az aktív játéktól visszavonuló játékosát, Deutsch-­Szalai Balázst – aki egy hosszú pályafutást lezárva, utoljára lépett pályára tétmérkőzésen. Két több sebből vérző csapat feszült egymásnak és a kánikula ellenére nagy iramú, változatos mérkőzést vívtak. Fordulatokban nem volt ­hiány: vendégvezetés, majd hazai fordítás az első félidőben, számtalan kimaradt helyzettel mindkét oldalon. A második félidőben újabb hazai lehetőségek maradtak ki, aztán két perc alatt két gólt szerezve már a vendégeknél volt az előny – majd egyenlített a hazai alakulat. Ezután őrült rohanásba kezdett a séi csapat. Levegőben lógott a győztes találat, de ezúttal a szerencse elpártolt a vendéglátótól. A vendégek kapusa mindent hárított, vagy több esetben a kapufa mentett. A hosszabbítás kezdetén egy ártatlan szituáció után a vendégek játékosa, Szakál Márk súlyos sérülést szenvedett, mentő vitte kórházba. Ezúton is jobbulást kívánnak neki a séiek! A három perc hosszabbítás épphogy elkezdődött, de a játékvezető érthetetlen módon lefújta a találkozót – pedig ígéretes helyről következett volna hazai szabadrúgás. De nem ezen múlt! Így maradt a döntetlen a kiváló találkozón. Mind a hazai, mind a vendégjátékosoknak jár a dicséret.

Ikervár–Sitke 2-1 (2-1). Ikervár, vezette: Kedves R.

Ikervár: Biró – Németh D., Horváth D., Vincze Z., Vincze T., Őri, Asztalos (Móricz), Varga M., Baumgartner (Pados), Nagy A., Schimmer.

Sitke: Kelemen (Viczmándi) – Imre Gá., Gyürü (Horváth G.), Papp B. (Bagoly), Poós, Tóbiás, Imre Ge., Sulyok, Hantó, Németh M., Horváth B.

Gólszerzők: Vincze Z., Vincze T., ill. Hantó.

A nagy meleg ellenére is jó mérkőzés alakult ki az utolsó fordulóban. A sok fájdalmas vereség után a két utolsó hazai bajnokiját győzelemmel zárta az Ikervár. A Sitke elleni mérkőzést korábban is lezárhatta volna a házigazda, de ziccerek sorát puskázta el. Ettől függetlenül megérdemelt hazai siker született.

A góllövőlista élmezőnye, északi csoport: 1. Farkas Attila Ottó (Pecöl) 32 gól, 2. Dancs Márió Márk (Gencs­apáti), Varga Roland (Alsó­újlak) 23-23, 3. Szenczi Bence Imre (Zanat-Haladás VSE) 22, 4. Czöndör Bálint Lajos (Kemenesalja) 21, 5. Kovács Erik (Söpte), Németh Gábor Kristóf (Zanat-Haladás VSE) 19, 6. Illés Dániel Zoltán (Pecöl) 18.

Déli csoport: 1. Meskó Márk (Nádasd) 30 gól, 2. Urbán Milán (Csákánydoroszló) 29, 3. Németh Balázs József (Táplán) 28, 4. Farkas Henrik (Szentpéterfa) 27, 5. Kalmár Martin Gábor (Tanakajd) 23, 6. Sipos Bálint (Körmend).

Kiemelt képen: Parázs párharc a Sé–Kemenesalja (3-3) mérkőzésről

A Bajnokság végeredménye

1.

Zanat-Haladás

30

22

6

2

123

-

25

72

2.

Söpte

30

20

6

4

68

-

30

66

3.

Pecöl

30

20

2

8

88

-

32

62

4.

Gérce-vásárosm.

30

17

4

9

79

-

48

55

5.

Alsóújlak

30

16

6

8

71

-

50

54

6.

Bozsok

30

14

8

8

52

-

39

50

7.

Kemenesalja

30

13

8

9

63

-

51

47

8.

Mersevát

30

13

7

10

70

-

47

46

9.

30

13

6

11

68

-

63

45

10.

Szeleste-Pósfa

30

12

4

14

42

-

56

40

11.

Gencsapáti

30

12

3

15

70

-

69

39

12.

Uraiújfalu

30

8

6

16

52

-

68

30

13.

Spari

30

7

4

19

41

-

74

25

14.

Sitke

30

7

3

20

53

-

102

24

15.

Ikervár

30

5

5

20

52

-

112

20

16.

Ölbő

30

1

2

27

26

-

152

2

Az Ölbőtől 3 pont levonva.

A bajnok Zanat-HVSE ősszel a megyei I.-ben szerepelhet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában