Frissen Vasból

2021.06.03. 09:09

Megyei Magyar Kupa: A Sárvár ülhetett a trónra – fotók

20 órától a Sárvár – Zanat-HVSE döntő szerepel a programban. A megyei I-es Sárvár játszott a megyei II. osztály északi csoportjában bajnoki címre törő Haladással.

Tóth Gábor

Halmosi kupa, 20210602, ut, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

 

Zanat-Haladás VSE – Sárvár FC 1-6 (0-2). Újperint, 200 néző, labdarúgó megyei Magyar Kupa, döntő, vezette: Papp Á. (Nagy D., Tóth Cs.).

HVSE: Szentgyörgyvári – Németh E. (Edelényi, 62.), Janek (Machinek, 85.), Berta, Maráczi (Nemes, 46.) – Szőts (Kiss Z., 79.), Perger, Varga Cs. (Bódi, 69.) – Németh G., Szenczi, Ferencz. Megbízott edző: Márkus Gábor.

Sárvár: Vigano – Szabó B. (Kovács B., 71.), Horváth A. (Fülöp, 78.), Tóth M., Kovács B. – Fider – Czöndör (Nagy D., 65.), Marsai (Harkai, 65.) – Csákvári (Horváth K., 52.), Pap M., Szabó R. Edző: Haraszti Zsolt.

Gólszerzők: Nemes (54.), ill. Szabó R. (20.), Tóth M. (34.), Pap M. 3 (49., 58., 88.), Horváth K. (69.).

A sárváriaktól Potyi Gábor személyében egy kulcsember hiányzott. De a papírforma így a Sárvár sikerét ígérte.

Remek tempóban kezdték a meccset a csapatok – jóval erősebb iramban futballoztak, mint a bronzcsata résztvevői. A Sárvár próbálta magához ragadni az irányítást, de a Haladás szervezetten futballozott, jól védekezett, és a támadásokat sem adta fel. Ám többet birtokolta a labdát Sárvár, és a nyomás góllá érett: Szabó Roland lépett meg a jobb szélen, kapura tört, és higgadtan, góllal fejezte be a támadást (20. perc: 0-1). Az előnybe került Sárvár pedig fokozta a nyomást, beszorította ellenfelét. Egy szögletvariáció után Tóth Markó szép fejesével növelte is az előnyét (34. perc: 0-2). És a Sárvár rohamozott tovább, érezhetően el akarta dönteni a mérkőzés sorsát. De túlélte a nehéz perceket a Haladás, meccsben maradt – de a szünet kellett a szombathelyi csapatnak.

A második félidőt azonban rögtön sárvári gól nyitotta. A szemfüles Pap büntetett egy szombathelyi védelmi hibát (49. perc: 0-3). De nem dőlt el a meccs, mert a Haladás nem adta fel, és Nemes gyorsan szépített (54. perc: 1-3). Belelkesedett, nagyon kitámadott a Haladás, amit ismét Pap büntetett, aki egy hosszú indítással lépett ki, és nem hibázott a kapussal szemben (58. perc: 1-4). A folytatásban viszont már csak egy csapat volt a pályán – ezt még két góllal nyomatékosította a Sárvár. Ilyen arányban is megérdemelten nyert a gyorsabb, fizikálisan erősebb megyei I-es bajnok.

Szenczi Imre, a HVSE edzője: – Kicsit csalódott vagyok az eredmény, és a mutatott játék miatt is. Nagyon megilletődötten kezdtünk, az első félidőben a ránk jellemző futballból semmit nem mutattunk. Fordulás után voltak felvillanásaink, de nem tudtuk tartani a Sárvár tempóját, ellenfelünk megérdemelten nyert. A Sárvár erős tempót diktált, agresszíven futballozott, ezért is hibáztunk a szokottnál többet – amit ellenfelünk könyörtelenül büntetett. Garatulálok ellenfelünknek mind a kupagyőzelemhez, mind a bajnoki címhez. Remélem, hogy jövőre találkozunk, és akkor visszavághatunk. Fejlődőképes a csapatom van, ennek a mérkőzésnek a hibáiból is tanulni fogunk!

Haraszti Zsolt, a Sárvár edzője: – Ezzel a mérkőzéssel megkoronáztuk a szezonunkat, minden fronton nyertünk! A Haladástól azt kaptuk, amire számítottunk, ült taktikánk, mi irányítottuk a meccset – és szerencsére nagyon jó százalékban használtuk ki a helyzeteket. Külön öröm számomra, hogy így a szezon végén is motivált, friss volt a csapatom. Gratulálok a fiúknak, és köszönöm mindenkinek, aki segített minket a szezon során.

A torna gólkirálya Velekei Bence lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában