röplabda

2021.06.25. 07:00

Nagyon közel álltak a SzoSI U13-as röplabdázói a bronzéremhez

A Szombathelyi Sportiskola 14 éves röplabdaszakosztályának eddigi legjobb országos bajnoki eredményét érte el az U13-as lánycsapat, negyedik lett – hajszálon múlott a bronzérem.

Horváth Erika

Németh Luca (1), Némethy Száva (2), Vörös Petra (3), Csóka Csenge (4), Kapronczai Blanka (7), Horváth Szonja (8), Csákváry Kinga (10), Tárnoki Csenge (11), Komondi Réka (13), Lázár Csenge Mária (14), Dénes Hanna Dorka (16), Kovács Anna Nóra (18/19), Talián-Horváth Luca Johanna (20). Edzõk: Bedõcs Gergely, Horváth Dóra

Fotó: SzoSI

A Magyar Röplabda Szövetség utánpótlás-bajnokságai közül az U13-ban szerepel a legtöbb csapat, három osztályt is működtetnek. A Szombathelyi Sportiskola két gárdával is szerepelt; a II. osztályban bejutott a szombathelyi kilences országos döntőbe a SzoSI B csapata, ahol hatodikként zárt. Az I. osztály tagja volt a SzoSI A. Már a tavaly novemberben kezdődött előcsatározások során kiderült, hogy Bedőcs Gergely és Horváth Dóra csapata a legjobbak közé tartozik.

A szombathelyiek tagjai is lettek a 12-es döntőnek, amelynek az UTE volt a házigazdája. Négy hármas csoportban kezdődött a torna. A SzoSI nagyszerűen vette az első akadályokat, a Jászberényt 3:0 (16, 13, 23)-ra, a Dunakanyart 2:1 (19, 23, -23) arányban győzte le. A csoportmeccseken kötelező volt három szettet játszani, mindkét esetben a harmadikat már győztesként vívhatták meg a vasiak.

Következett a keresztjáték a négy közé jutásért a DELTA RSE ellen (innentől már két nyert szettig tartottak a mérkőzések). Nagyon izgultak a lányok, nem olyan simán verték az érdieket, mint év közben, de azért 2:0 (24, 19)-ra. Az elődöntőben a Békéscsaba volt az ellenfél. Az első szettet a rivális nyerte, a másodikat a SzoSI. Végül a csabaiak örülhettek és készülhettek a fináléra – 1:2 (-15, 19, -18).

A szombathelyi sportiskolások pedig a bronzéremért szállhattak csatába a házigazda UTE ellen. Óriási meccs volt, mindhárom játszmában csak a minimális két pont volt a csapatok között a különbség – 1:2 (23, -24, -25) lett a fővárosiak javára. A szombathelyiek hajszállal lecsúsztak az érmes helyezésről, negyedikek lettek. De így is a szakosztály eddigi legjobb országos bajnoki eredményét érték el. A csapat legjobbjának járó különdíjat Németh Luca kapta.

– Luca nemcsak a csapatunkból, de az egész mezőnyből kiemelkedett – osztotta meg velünk véleményét Bedőcs Gergely vezetőedző. – Mindenképpen meg kell köszönnünk a szurkolást, a csapatot elkísérő szülők fergeteges hangulatot teremtettek. Színvonalas volt a torna. Itt, a mini korosztályban kisebb játéktéren négyen lehetnek egyszerre a pályán. Alacsonyabb szinten a kezdők csak alkar- és kosárérintéseket használnak. A döntő résztvevői viszont már jóval előbbre tartanak, ütések, blokkok, felugrásos nyitások vannak. Nagyszerűen helytálltak a lányok, nagyon kicsin múlott a bronzérem. Ha nem is sikerült megszerezni, az kijelenthető, hogy ebben a korosztályban az ország élmezőnyébe tartozunk. Ez volt az utolsó kispályás fellépése a lányoknak, a következő szezonban már normál méretű pályán játszanak.

Kiemelt képen: Hátsó sor, balról: Horváth Szonja, Németh Luca, Kovács Anna, Talián-Horváth Luca, Komondi Réka, Lázár Csenge, Csákváry Kinga. Elöl: Bedőcs Gergely vezetőedző, Némethy Száva, Dénes Hanna, Tárnoki Csenge, Kapronczai Blanka, Vörös Petra, Csóka Csenge, Horváth Dóra edző

Szombathelyről a válogatottakba

Az is bizonyítja, hogy a szombathelyi U13-asok az ország élmezőnyéhez tartoznak, hogy a korosztály – egyelőre – 34 tagú válogatott keretébe hét SzoSI-s játékos kapott meghívást. Németh Luca, Komondi Réka, Kovács Anna, Horváth Szonja, Talián-Horváth Luca, Gyurkó Gloria és Molnár Mira ezen a héten kezdte Szegeden a kéthetes válogatott edzőtábort. Halász Márta vezetőedzőnek két szombathelyi edző, Bedőcs Gergely és Ékes Erika a segítője. Említsük meg, hogy a serdülő keretben is van szombathelyi érdekeltség. A Kőnig Gábor vezette U16-os válogatott edzőtáborában készül Gergácz Olga a július 10–18. között Nyíregyházán, illetve a szlovákiai Homonnán rendezendő U16-as Európa-bajnokságra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában