Eredmények

2021.06.01. 07:00

Nem született döntetlen a megyei I. osztály zárófordulójában

Véget ért a megyei I. osztályú labdarúgó-­bajnokság. A negyedik Körmend nagy csatában 2-1-re legyőzte a bajnoki címét korábban bebiztosító Sárvárt.

Tóth judit

20210529 Rábapaty - Lukácsháza megyei 1.osztály, Rábapaty, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Büki TK–Répcelaki SE 0-2 (0-1). – Bük, 50 néző, vezette: Papp Á.

Bük: Kamondi (Gábriel) – Stieber (Czingráber), Boldizsár, Wágner, Orbán, Tóth K. (Kónya), Resch, Csonka, Schimmer, Horváth Á. (Kovács R.), Plenár. Edző: Marton Róbert.

Répcelak: Tóth J. (Németh M.) – Tóth Do., Vass, De Paula, Tokaji, Ódor B., Ódor G. (Tóth Dá.), Horváth T., Rácz, Havasi, Prystupa. Edző: Balassa Péter.

Gólszerzők: Ódor G., Horváth T.

A Bük igencsak megfogyatkozott kerettel vágott neki a találkozónak, sérülések és eltiltások miatt tíz játékosa is hiányzott. Sportszerű játékvezetés mellett megérdemelten nyertek a répcelakiak, akik nagyon jó tavaszi menetelésen vannak túl.

Kőszegi Lóránt FC–Szentgotthárdi VSE 1-3 (1-2). – Kőszeg, 150 néző, vezette: Szabó I. Z.

Kőszeg: Bán – Rákhely, Lintner, Csuka, Csák, Prán, Réti Mi. (Réti Ma.), Rómer, Toldi (Kovács Zs.), Fehér D., Szolyák. Edző: Fehér András.

Szentgotthárd: Kapui – Polly, Báger, Kovács T., Osvald (Sulics), Nyári (Korpics), Latyák, Dancsecz, Gécsek, Bedi, Gyécsek (Papp V.). Edző: Crnko Bogdan.

Gólszerzők: Szolyák, ill. Latyák, Osvald, Nyári.

Bár a hazai csapat mezőnyfölényben játszott, a helyzeteit sokkal jobban kihasználó Szentgotthárd megérdemelten vitte el a három pontot Kőszegről.

Rábapatyi KSK–Schott Lukácsháza SE 1-0 (1-0). – Rábapaty, 100 néző, vezette: Marácz.

Rábapaty: Király – Vadász, Fehér E., Dugovics, Szabó A. (Piros), Csupor, Fehér K., Nardai, Kovács Ta. (Kovács Ti.), Balhási, Könczöl. Edző: Kovács Tamás, Fehér Károly.

Lukácsháza: Kiss D. – Horváth M. (Németh Cs.), Bolfán (Horváth K.), Szentkúti, Szalai (Kiss B.), Lengyel, Osztrosits, Gugcsó, Dan, dr. László, Bősze. Edző: Sántha Szilárd.

Gólszerző: Könczöl.

A mérkőzés utolsó fordulós hangulatban kezdődött, a csapatok lassan vették fel a ritmust. A hazai csapat egy kipattanó labdát jól talált el, ezzel megszerezte a vezetést. A második félidőben a vendégcsapat élesebben játszott, több helyzetet is kialakított, de nem tudott egalizálni. A Rábapaty taktikus játékkal megtartotta a vezetést a mérkőzés végéig.

Körmendi FC–Sárvár FC 2-1 (1-1). – Körmend, 80 néző, vezette: Németh T.

Körmend: Szabó Gy. – Takács, Buti (Krajczár), Köntés, Sály (Németh B.), Majtényi, Horváth N., Sipos (Simon), Tóth M., Török, Czeglédi (Bajnok). Edző: Kurucz Ádám.

Sárvár: Viganó – Kovács Bá. (Czöndör), Szabó R., Potyi, Fider, Pap (Harkai), Csákvári, Horváth A., Szabó B., Kovács Be. (Fülöp), Marsai (Nagy D.). Edző: Haraszti Zsolt.

Gólszerzők: Sipos (2), illetve Pap.

A bajnokot fogadta a Körmend. A hazaiak számára volt tétje a találkozónak, a negyedik hely megszerzése múlott az idény utolsó mérkőzésén. Ráadásul a gólkirályi címről is ez a meccs döntött, erre a sárváriaktól Csákvári, a körmendiektől Sipos pályázott. Az első félidőben aktív mezőnyjáték mellett egy hazai gól született.

A második játékrészre élesebben jött ki a Körmend, és a vendégek egyenlítő gólja után visszavette a vezetést. Ezt követően lezárhatta volna a mérkőzést a házigazda, de a vendégek kapusa nem így gondolta, meccsben tartotta a Sárvárt. A hajrában a vendégek óriási erőket mozgósítottak a győzelemért, de a hazaiak állták a rohamokat. Végül Sipos két találata után gólkirályi címet ünnepelhetett. A házigazdánál mindenki nagyszerű teljesítményt nyújtott.

Csörnöc Gyöngye Vasvár VSE–Lorry Gm Kft. Szarvaskend 1-0 (0-0). – Vasvár, 80 néző, vezette: Boda Gy.

Vasvár: Tóth K. – Bíró, Varga A., Horváth A., Berta, Fülöp, Elekes, Réfi, Pálla (Farkas G.), Gotthárd (Sinkó, Márton), Schermann. Edző: ifj. Sziffer István.

Szarvaskend: Gáspár – Velekei (Nagy II. Á.), Dobos N., Csillag, Jóna, Németh T., Kovács K., Nagy I Á., Somogyi (Görcsi), Dobos J. (Smolczer), Kopfer. Edző: Vaspöri Zoltán.

Gólszerző: Pálla.

Kiállítva: Fülöp (82., Csörnöc Gyöngye Vasvár VSE).

A vasvári csapat a szezon folyamán rengeteg sérüléssel küzdött, emiatt sokszor lehetetlen helyzetbe került. Ennek ellenére az utolsó percig nem adta fel a mérkőzést, és nyerni tudott a Szarvaskend ellen.

Egyházasrádóci SE–Rum KSC 3-0 (2-0). – Egyházasrádóc, 100 néző, vezette: Horváth P.

Egyházasrádóc: Bali – Péter, László, Vilics, Molnár L., Molnár I. (Mészáros), Németh K. (Horváth V.), Budai, Kazinczki, Krajczár, Balogh A. (Kardos). Edző: Lukács Ede.

Rum: Busi – Csonka, Székely, Schimmer (Horváth T.), Szakos, Molnár R. (Tar), Gyurkó A., Gyurkó B. (Salánki), Leitgeb, Horváth Á., Pásti. Edző: Lepár Attila.

Gólszerzők: Horváth V., Balogh A., Molnár I. Kiállítva: Budai (71.), ill. Busi (41.).

A hazai csapat számára volt tétje a találkozónak, ennek megfelelően jól és lendületesen kezdett az Egyházasrádóc, és hamar vezetést szerzett. A hazai előny még az első játékrészben megduplázódott, ráadásul a vendégek kapusát is kiállították. A második félidőben a rádóciak voltak fölényben, de egy kivételével minden helyzetüket elpuskázták.Megérdemelten nyerte meg a mérkőzést a házigazda.

Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő–Jánosháza VSE 2-0 (1-0) – Celldömölk, 350 néző, vezette: Sebesi.

Celldömölki VSE: Osvald – Marsai, Galovich, Enyingi, Göntér, Szuh, Tóth L. (Döbrente), Gorácz, Keszei, Manganelli (Gábor), Kovács A. (Kocsis).

Edző: Kelemen Kornél

Jánosháza: Pethő – Szabó L., Huszár, Virág, Palkovits, Vágusz (Tóth A.), Kecskés, Manganelli, Büki, Nagy B., Székács. Edző: Ifj. Molnár Károly.

Gólszerzők: Keszei, Marsai.

Kiállítva: Palkovits (63., Jánosháza VSE).

A szomszédvári rangadón a taktikusan játszó hazai csapat vezetést szerzett az enyhe mezőnyfölényt kiharcoló Jánosháza ellen. A fordulás után viszont már a celldömökiek domináltak, és egy újabb góllal eldöntötték a találkozót a közben fáradó és megfogyatkozó Jánosháza ellen. A győzelemmel a celldömölkiek egy jó tavaszi sorozatot zártak le, amelyért minden játékost dicséret illet. Kelemen Kornél vezetőedzőnek ez volt a búcsúmeccse a Celldömölkkel.

Vép VSE–Csepregi SE 3-2 (1-2). – Vép, 60 néző, vezette: Bíró.

Vép: BEZDI B. – GÖRÖG, Varga O. (Takács Á.), Bene D., Török (SZALAI R.), Bezdi Sz. (Auer), BEKE B., Balikó D., Wágner (Balikó M.), Szalai M. (Kovács D.), Takács M. Edző: Török Richárd.

Csepreg: Merk – Farkas B., Kótai, Steiner M., Tájmel, Nika M., Nagy D. (Steiner C.), Simon, Nika B., Lukács, Németh O. (Baranyai). Edző: Steiner Zsolt.

Gólszerzők: Szalai R., Takács M., Beke B., illetve Kótai (2). Kiállítva: Balikó M. (63., Vép).

Jól előkészített pályán, nagyszerű hangulatban találkozott egymással a két együttes. A Csepreg alaposan megnyomta a mérkőzés elejét, már a 17. percre kétgólos előnyre tett szert, ezzel is jelezve, hogy komolyan harcol a kiesés ellen. A Vép még a szünet előtt szépített, majd a fordulás után hamar egyenlíteni is tudott. Nagy harc folyt a pályán, mindkét kapu előtt jócskán adódtak lehetőségek, ezekből egyet a 85. percben a házigazda váltott gólra. Mindkét csapat rászolgált volna a három pontra, de a győztes gólt Szalai Roland révén a vépi együttes szerezte meg.

Bükről Marton Róbert, Kőszegről Molnár Zoltán, Rábapatyról Dugovics József, Körmendről Kurucz Ádám, Vasvárról ifj. Sziffer István, Egyházasrádócról Bali László, Celldömölkről Kelemen Kornél, Vépről Pajor Tamás tudósított.

végeredmény

1.

Sárvár

32

24

2

6

98

-

24

74

2.

Király SE

32

20

5

7

83

-

27

65

3.

Vép

32

19

7

6

73

-

34

64

4.

Körmend

32

17

4

11

79

-

45

55

5.

Répcelak

32

16

7

9

68

-

51

55

6.

Jánosháza

32

15

7

10

59

-

52

52

7.

Lukácsháza

32

14

5

13

55

-

54

47

8.

Celldömölk

32

13

8

11

63

-

44

47

9.

Szentgotthárd

32

13

7

12

55

-

51

46

10.

Rábapaty

32

13

6

13

54

-

76

45

11.

Bük

32

12

4

16

33

-

59

40

12.

Kőszeg

32

11

7

14

53

-

62

40

13.

Egyházasrádóc

32

9

6

17

41

-

71

33

14.

Vasvár

32

8

6

18

45

-

77

30

15.

Csepreg

32

7

8

17

41

-

54

29

16.

Szarvaskend

32

5

8

19

42

-

110

23

17.

Rum

32

6

3

23

34

-

85

21

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában