Európa-bajnokság

2021.06.18. 07:00

Sallai: A világ egyik legjobb tábora

Szombaton az F csoportban 15 órai kezdettel a Puskás Arénában Magyarország Franciaországgal találkozik az Európa-­bajnokságon. Sallai Roland ígéri: a szurkolókhoz hasonlóan ők is mindent beleadnak.

Pum András

Törökország Sivas 20200903 Labdarúgás Nemzetek Ligája válogatott mérkõzés Magyarország Törökország Foto MLSZ.HU / Baricsa Gábor A képen: Sallai Roland

Fotó: MLSZ.hu

A magyar válogatott a rajton ugyan 84 percig jól tartotta magát, ám a hajrát nem bírta, és az Európa-bajnoki címvédő portugálok 3-0-ra nyertek. Sallai Roland, a magyarok támadója szerint a világ egyik legjobb szurkolótáborával a hátuk mögött sokra lehetnek képesek.

– Abban a pillanatban, hogy kijutottunk az Eb-re, tudtuk, milyen erős válogatottakkal találkozunk – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a Bundesligában szereplő Frei­burg játékosa, Sallai Roland. – Nekünk az a feladatunk, hogy ami bennünk van, kihozzuk magunkból, hogy a hármas sípszó felhangzását követően emelt fővel jöhessünk le a játéktérről. Noha 3-0-ra kikaptunk a portugáloktól, úgy vélem, ezen a téren nem okoztunk csalódást. A legfontosabb teendőnk most az, hogy az első mérkőzésen elkövetett hibákat kijavítsuk, továbbá megnézzük, miben lehetünk még jobbak. Meggyőződésem, a csapatunkban megvan a kvalitás és az erő, ezúttal is megmutattuk, hogy egy-két kulcsjátékosunk nélkül is jó teljesítményre vagyunk képesek. Ezt kell továbbvinnünk a következő meccsre is. Amire mindenképpen támaszkodhatunk, az az, hogy a világ egyik legjobb szurkolótáborát tudhatjuk magunk mögött. Amit a drukkerek tettek kedden, arra nehéz jelzőket találni. Óriási lökést adtak nekünk azzal, hogy folyamatosan szurkoltak, a lefújás után pedig megtapsoltak minket. Ők is beleadtak mindent, mi is – szombaton folytatjuk!

Az angol FA-kupa legutóbbi döntőjét (Chelsea–Leicester City 0-1) vezető játékvezető, Michael Oliver fújja a sípot a magyar–francia összecsapáson.

A magyar válogatottat érintő hír, hogy a török Fanatik című újság szerint a védő Szalai Attilát szerződtetné a spanyol bajnokság címvédője, az Atlético Madrid.

Kiemelt képünkön: Sallai Rolandot nehezen tartják a védők

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában