A közösségépítésért is tettek

2021.06.13. 11:00

Sárkányhajók a magyarszecsődi horgásztavon – fotók

A változékony idő és az eső sem szegte kedvét a magyarszecsődi Sárkányhajó Road-show résztvevőinek. 130 versenyző szállt vízre premier, illetve családi, baráti és település kategóriában.

Tóth Judit

Fotó: Szendi Péter

A Körmendtől alig három kilométerre található magyarszecsődi kavicsbánya tavon ez idáig még nem jártak sárkányhajók, hiszen a gyönyörűen parkosított és kiépített tó a horgászok paradicsoma. Ennek ellenére hamar megegyezés született a program megvalósításáról a tavat felügyelő Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége, Magyarszecsőd Önkormányzata és a körmendi Bereki Bárkás Egylet Egyesület között. Így Ráckeve, Székesfehérvár, Orfű, Balatonszemes, Vác és Szigetmonostor mellett Magyarszecsőd volt a roadshow egyik állomása.

– A közösségépítést tartom a legfontosabbnak – mondta a megnyitón Károlyi Gyula, a település polgármestere. Eddig itt még nem volt ilyen rendezvény, de reméljük, hogy hagyomány teremtődik és lesz folytatás.

Premier kategóriában három csapat állt rajthoz, ezekben az egységekben tapasztaltabb sárkányhajósok versenyeztek, mindannyian Zala megyéből. Első helyen végzett a nagykanizsai NAVI SE, második lett a Sárkányjárat, harmadik a Stempin Vízisport Mentor. A főként amatőröknek meghirdetett másik kategóriában kilenc csapat mérte össze tudását a kétszáz méteres versenypályán. Itt is zalai győzelem született, a Zalaháshágy Sárkányai elnevezésű csapat vitte el az aranyérmet, de a további dobogós helyekre körmendi egységek futottak be. Második lett az igen lelkes erőkből álló Nádalja Team, amely komolyan készült a roadshowra, külön szerelést is készíttetett. A bronzérmet a házigazda Bereki Bárkás Egylet Egyesület csapata szerezte meg.

A sárkányhajós futamok szünetében ergométeres bajnokságot is rendeztek, itt Szalai Benjámin bizonyult a legjobbnak, második helyen Cheban Levente Kirill, harmadikon Petrovics Bálint végzett.

– A roadshowt az idén 80 éves Magyar Kajak-Kenu Szövetség égisze alatt rendeztük meg. A vízitúrázás és a síkvízi kajak-kenu versenysport mellett fő célunk a sárkányhajózás népszerűsítése, azt hiszem, ezt most sikerült megvalósítanunk – mondta összegzésként Varga Gábor István a szervező egyesület nevében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában