kiadtak magukból mindent

2021.06.23. 07:00

Sikeres versenyen vannak túl a vasi Gladiátorok

Szép eredményekkel tértek haza a Szombathelyi Gladiátorok Sportegyesület versenyzői a Kiskunfélegyházán rendezett Nyárindító Kupáról (fekvenyomás, felhúzás, bicepsz).

Tóth Gábor

Fotó: VN/Antal-Bátfai Katalin

A szombathelyi egyesület hat sportolóval nevezett az év első jelentős versenyére. Horváth Krisztián (ifi, –90 kg) felhúzásban 230, fekvenyomásban pedig 115 kilóig jutott. Mindkét számban első lett, ráadásul az abszolút kategóriát is megnyerte. Sallai Dominik (junior, –80 kg) felhúzásban három sikeres gyakorlatot mutatott be, 215 kilóval zárt – ezzel kategóriája második helyén végzett.

Kiss Márk (open, –125 kg) felhúzásban harmadik gyakorlatra 295 kg-ot, új egyéni csúcsot teljesített. Ezzel megnyerte kategóriáját – ami azért is figyelemre méltó, mert Márk még csupán junior korosztályú. Fekvenyomásban 165 kg lett a legjobb eredménye, ami az ötödik helyre volt elég.

Szintén open korcsoportban versenyzett Tóth Árpád (125 kg) is, aki a felhúzásban teljesített 260 kilóval begyűjtötte a bronzérmet. Bicepszversenyben pedig a 70 kg-os fogásával a dobogó második fokára léphetett fel. Antal Zsolt (masters, 125 kg) felhúzásban 290, fekvenyomásban 195 kilóig jutott – előbbi számban első, utóbbiban második lett. Az újonc Horváth Ármin (junior, 125 kg) felhúzásban 200 kg-os egyéni csúcsot ért el, ez az előkelő második helyet jelentette számára. Fekvenyomásban pedig 120 kg-ot teljesített, ami szintén ezüstérmet ért.

– Jó volt találkozni a régi arcokkal, megismerkedni az új versenyzőkkel, mindenki várta már a korlátozásokkal teli időszak után az éles erőpróbákat – összegzett Antal Zsolt, a Szombathelyi Gladiátorok Sportegyesület vezetője, versenyzője. – Az eredmények biztatóak. Ráadásul minden versennyel nő a rutin, és amint visszazökkenünk a versenyritmusba, hétről hétre jobb eredményeket fogunk produkálni. A munkát folytatjuk, és remélhetőleg az őszi szezonban a mostaninál is jobban fogunk szerepelni.

Kiemelt képen: Remekelt a szombathelyi csapat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában