eredmény

2021.06.04. 07:00

Torna: Németh Viola ob-ezüstöt nyert

Ismét országos bajnoki érmest köszönthetett a szombathelyi tornászműhely, Németh Viola az ifjúsági korosztály ugrásdöntőjében szerzett ezüstöt.

Horváth Erika

Torna Németh Viola,20210602, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

A lány tornászok I. osztályú országos bajnokságán Németh Viola képviselte a szombathelyi színeket. A Delfin Sport- iskolai SE tornásza az egyéni összetett versenyben mind a négy szeren kiegyensúlyozottan teljesített, 45,7 pontot gyűjtve a hetedik helyet szerezte meg. Viola a második helyen jutott be a másnapi ugrásdöntőbe, ahol aztán meg is tartotta ezt a helyezést, és 12,80 ponttal ezüstérmet érdemelt ki.

Az ifjúságiak versenyével egy időben a serdülő korosztály is megmutathatta tudását a Budapest-, illetve a vidékbajnokság keretében. A Szombathelyi Sportiskola öt tornászt indított. A legközelebb Kovács Regina került a dobogóhoz, 42,2 ponttal a negyedik helyen végzett. Rajnai Regina 41,3 ponttal ötödik, Barcsánits Viola 41,0-gyel hetedik, Kocsis Kora 39,8-del kilencedik, Molnár Georgina 38,1-del 11. lett.

Az összetett verseny alapján szerenkénti eredményeket is hirdettek – ezzel öt további érem is Szombathelyre került. Itt is az ugrás volt a sport- iskolások legeredményesebb szere: Rajnai Regina (12,6) nyerte az aranyat, Kovács Regina (12,25) holtversenyben lett ezüstérmes. Felemás korláton Barcsánics Viola (9,3) szintén ezüstérmet szerzett, talajon pedig – akárcsak ugráson – ketten is dobogóra állhattak. Rajnai Regina (11,0) a legfelső fokára – ezzel második vidékbajnoki aranyát nyerte –, Barcsánics Viola (10,8) pedig a harmadikra. A szombathelyi tornászlányok edzői: Csillag Tünde és Hüll Tamás.

Kiemelt képen: Németh Viola ugráson szerzett ob-ezüstöt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában