Idegenbeli döntetlen

2021.07.30. 07:00

A tartalékos Haladás-Viktória 1-1-et játszott

Női felkészülési labdarúgó- mérkőzésen a Haladás- Viktória FC 1-1-es döntetlent játszott az osztrák második ligás SKW Wildcats vendégeként.

Pum András

20210416 Szombathely HALADÁS VIKTÓRIA FC -ETO FC GYŐR NB I: női bajnoki labdarúgó mérkőzés Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe Képen: #31 NÉMETH MIRTILL

Fotó: Unger Tamás

SKW Wildcats (osztrák)– Haladás-Viktória FC 1-1 (0-0). – Weiz, női felkészülési labdarúgó-mérkőzés.

Haladás-Viktória FC: Kollár – Kopcsándi, Jánosi, Gődér, Kovács V. – Németh M., Urbán K., Németh A. – Koprena, Kiss-Lantos, Bódai. Csereként pályára lépett: Csapó, Rugovics, Pálmai, Németh Zs., Juhász, Csizmadia, Kováts. Edző: Székely Tibor.

A Haladás-Viktóriából a beteg Nagy Vanessza, a sérült Herczeg Andrea és Marlo Sweatman hiányzott és nem utazott el Ausztriába a felnőttválogatott kiválasztóján szereplő Bíró Barbara, Horti Bogi, Balogh Henrietta, Szil Tünde sem. A sok hiányzó ellenére a vasiak uralták az első félidőt, fölényben futballoztak az akaratosan, erőszakosan játszó, jó csapat benyomását keltő osztrák másodosztályú Wildcats ellen.

A nagy meleg rányomta a bélyegét a játékra, a szombathelyiek hiába domináltak, gólt nem tudtak szerezni az első félidőben. Nem úgy a másodikban! Szünet után az 55. percben Németh Adél cselezte be magát jobbról a tizenhatoson belülre, majd a rövid, bal sarokba lőtt (0- 1). Kiegyenlített játék folyt, a vendégek játékából ekkor hiányzott az igazi átütő erő. Aztán Németh Adél duplázhatott volna, ám ziccerből leadott lövését bravúrral védte a hazaiak kapusa. Az osztrákok a 75. percben kiegyenlítettek, ezt követően komoly helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki. Összességében a Haladás-Viktória szinte végig fölényben játszott, nyerhetett volna.

Székely Tibor: – Hét hiányzónk ellenére végig uraltuk a meccset, látszott, hogy jobb csapat vagyunk. Az első félidőben a labdabirtoklásunk nagyon jó volt, a másodikban pedig gólt szereztünk, helyzeteket alakítottunk ki. Sok lehetőségünk akadt, sajnos ez újabb találatokkal nem párosult. Annak viszont örülök, hogy a fiataloknak játéklehetőséget tudtam adni. És annak is örülök, hogy eljöttünk Ausztriába, hasznosan töltöttük a napot.

A Haladás-Viktória FC legközelebb szombaton 17 órától a szlovén első osztályú ZNK Pomurje Beltinci vendégeként, Bratonciban szerepel.

Az MLSZ-ben elkészítették a 2021/22-es bajnoki szezon sorsolását. Az idei bajnokságban változik a lebonyolítás, a férfi NB I.-hez hasonlóan három kört vívnak a csapatok, összesen 33 fordulót rendeznek. Az őszi szezon augusztus 15-én kezdődik, az idei utolsó meccset november 20-án rendezik. A tavaszi szezon március 19-én rajtol, a bajnokság május 21-én zárul. Ezt követően a 7. és 8. helyezett együttes osztályozót vív a keleti, illetve a nyugati csoport bronzérmesével.

A program (a pontos kezdési időpontok még nem ismertek). 1. forduló, augusztus 14.: Haladás-Viktória– ETO FC Győr. 2. forduló, 21.: MTK–Haladás-Viktória. 3. forduló, 28.: Astra–Haladás- Viktória. 4. forduló, szeptember 4.: Haladás-Viktória– Diósgyőr. 5. forduló, 11.: FTC–Haladás-Viktória. 6. forduló, 25.: Haladás-Viktória– Soroksár. 7. forduló, október 2.: Puskás Akadémia– Haladás-Viktória. 8. forduló, 16.: ETO FC Győr– Haladás-Viktória. 9. forduló, 30.: Haladás-Viktória–MTK. 10. forduló, november 6.: Haladás-Viktória–Astra. 11. forduló, 13.: Diósgyőr–Haladás- Viktória. 12. forduló, 20.: Haladás-Viktória–FTC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában