kosárlabda

2021.07.03. 14:05

Amerikai irányítót igazolt a Körmend

Bejelentette első külföldi játékosát az Egis Körmend kosárcsapata. A piros-feketék irányító posztra a 26 éves, 184 centis amerikait, Kamau Stokest igazolták.

Tóth Judit

Fotó: kstatecollegian.com

Kamau Stokes 1995. szeptember 26-án látta meg a napvilágot az Egyesült Államokbeli Baltimore-ban. Karrierjét a Kansas State Wildcats színeiben alapozta meg a tengerentúlon, ahol 119 mérkőzésen lépett pályára. Ezt követően próbált szerencsét az öreg kontinensen, és megfordult a lengyel élvonalban (Polpharma Staro), valamint a német másodosztályban (Science City Jena) is. A legutóbbi szezont a svédeknél töltötte, ahol a Norrkoping Dolphins meghatározó játékosa volt. Itt 41 mérkőzésen 14.8 pontot, 5 gólpasszt, 3.5 védőlepattanót, valamint 1.1 labdaszerzést átlagolt.

A Körmend vezetőedzője, Antonis Constantinides így nyilatkozott az új irányítóról:

Egy modern, nagyon gyors és jó felépítésű irányítóról van szó. Remekül lát a pályán és támadásban kiválóan mozgatja társait, ahogy ez egy irányítótól elvárható. Amikor kell, egymaga helyzetet tud teremteni, amit képes befejezni is vagy osztja tovább a labdát. Nagyon jól olvassa a játékot, meghatározó szerepet tölthet be, aki önmagáért és a csapatért is harcol. Az új szezonban egy teljesen új védekezést dolgozunk ki, amelynek megvalósítását képes elősegíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában