Frissen Vasból

2021.07.10. 17:37

Döntetlent játszott a Haladás az Ajka elleni hazai felkészülési mérkőzésen – fotók

A Haliban Devecseri Szilárd mellett a lovaglóizmával bajlódó Debreceni Zalán sem léphetett pályára. A vendégeknél ott volt a kezdőben a korábbi szombathelyi futballista, Gaál Bálint.

vaol.hu/haladas.hu

20210710 Haladás - Ajka felkészülési mérkőzés, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

 

Szombathelyi Haladás-FC Ajka 1-1 (1-0)

Szombathely, Haladás Sportkomplexum, zárt kapus felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Szilasi.

Haladás: Tedinisinec (Verpecz, 60.)- Kállai (Tóth D., 60.), Mocsi (Dezamits, 83.), Németh Milán (Romic, 60.), Bosnjak (Tarján, 60.) – Csilus (Tóth Máté, 60.), Szekér (Holdampf, 60.), Kiss B. (Rácz, 60.), Doktorics (Hegedűs, 60.)- Délczeg (Szííjártó, 46., Horváth R., 66.)), Tóth Milán (Dragóner, 60.). Edző: Németh Szabolcs.

Ajka: Horváth D. – Heffler, Tar, Tóth G., Présinger – Csizmadia, Szücs, Lehoczky, Tajthy – Gaál, Szarka. Edző: Kis Károly.

Az Ajka cseréi: Balogh (kapus), Szabados, Görgényi, Földi, Rózsás, Berzsenyi, Vizler, Szabó B.

6. perc: Egy jobb oldali ajkai szabadrúgás után Tóth Gergely fejesét védte Tedinisinec.

9. perc: Délczeg került helyzetbe, 17 méteres lövése egy ajkai védőt értintve zúgott el a bal sarok mellett.

14. perc: Tóth Milán tört be erőszakosan a bal oldalon a tizenhatoson belülre, éles szögből, hét méterről leadott lövését szögletre tolta Horváth.

36. perc: Tóth Milán futott el szépen a jobb szélen, középre gurított labdáját Délczeg négy méterről a bal sarokba helyezte (1-0)

A 60. percben Németh Szabolcs szinte teljes sort cserélt, csak Mocsi és Szíjjártó maradt a pályán.

67. perc: 1-1. Ide-oda pattogott a labda a hazai tizenhatoson belül, végül Vizler hét méterről a jobb sarokba fejelt (1-1).

A kánikula ellenére nagy iramban kezdett a Haladás, kapujához szegezte ellenfelét. Az ajkaiak nem tudtak kibontakozni a vasiak szorításában, ritka vendégek voltak a szombathelyi térfélen. Mindkét oldalról érkeztek a beadások. A 14. percben Tóth Milán tört be erőszakosan a bal oldalon a tizenhatoson belülre, éles szögből, hét méterről leadott lövését szögletre tolta Horváth. Továbbra is a vasiak futballoztak fölényben, erőfeszítéseiket a hajrában gól koronázta. A 36. percben Tóth Milán futott el szépen a jobb szélen, középre gurított labdáját Délczeg négy méterről a bal sarokba helyezte (1-0). Szünet után kiegyenlíttettebb lett a találkozó, komoly helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki. A 67. percben a szombathelyi védők csak nézték ahogy a tizenhatoson belül ide-oda pattog a labda, Vizler pedig hét méterről a jobb sarokba fejelt (1-1). A hajrát ismét megnyomta a Haladás, Dragóner kétszer is veszélyeztetett, de elsőre a kapus védett, másodszor fölé ment a lövés.

Jó iramú meccsen a Haladás – különösen az első félidőben – jobban játszott ellenfelénél, győzelmet engedett ki a kezéből.

- A mérkőzés jól szolgálta felkészülést, a találkozó nagy részében az történt a pályán, amit mi akartunk – nyilatkozta Németh Szabolcs. – Tudtunk dominálni, saját játékunkat játszottuk, azt, amit előzőleg elterveztünk. Az eredmény viszont nem úgy alakult, ahogy szerettem volna, emiatt nagyon bosszús vagyok. Ezt a srácoknak el is mondtam az öltözőben: hogy egy ilyen mérkőzésen, ahol ilyen fölényben vagyunk, nem szabad kiengedünk a kezünkből a győzelmet – fogalmazott a Hali trénere.

Kiemelt képen: Tóth Milán (fehérben) harcosan futballozott, gólpasszt is adott

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában