Frissen Vasból

2021.07.07. 14:41

Edzőmeccsen egy góllal kikapott a Haladás

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen az NB I-es Gyirmót otthonában 1-0-ra kikapott a Haladás.

Pum András

20201019 Szombathely Merkantil Bank Liga NB II. 12. forduló: SZOMBATHELYI HALADÁS - WKW ETO FC GYŐR labdarúgó mérkőzés Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe Képen: PREDRAG BOSNJAK

Fotó: Cseh Gábor

Gyirmót FC-Győr–Szombathelyi Haladás 1-0 (1-0). – Gyirmót, 50 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Móri.

Gyirmót: Rusák – Major (Radics, 77.), Ene, Karacs, Zeke – Nagy P., Vass Á., Hajdú – Hasani, Lencse (Szatmári, 76.), Herjeczki. Edző: Csertői Aurél.

Haladás: Verpecz (Fedinisinec, 46.) – Tóth D. (Kállai, 60.), Mocsi (Romic, 46.), Németh M., Bosnjak – Doktorics (Hegedűs, 46.), Holdampf (Csilus, 46.), Szekér (Tóth Máté, 46.), Kiss B. (Rácz, 46.) – Tóth Milán (Dragóner, 46.), Délczeg (Horváth R., 46.). Edző: Németh Szabolcs.

A Haladásban próbajátékon szerepel a zöld-fehéreknél a 20 éves mezőkövesdi kapus, Eduárd Ferdinisinec. A hazaiaknál sérülés miatt nem játszott a tavasszal még zöld-fehérben futballozó Medgyes Zoltán.

Tapogatózó játékot követően a 6. percben Kiss Bence két szép csel után középről, 17 méterről lőtt, de Rusák védett. A 8. percben Hasani hosszú átadásával Herjeczki tört be a bal oldalon a tizenhatoson belülre, két embert kicselezve a jobb sarokba lőtt (1-0). A vasiak nem estek össze, már a labdakihozatalnál letámadták ellenfelüket, alaposan meglepve ezzel a gyirmótiakat. A 20. percben Kiss Bence jobb sarokra tartó lövését hárította a kapus. A folytatásban a szombathelyiek uralták a játékot, ám a hazaiak jól védekeztek és nem engedték helyzetbe kerülni a vasiakat. A másik kapunál Verpecznek kellett védenie.

Szünet után főként mezőnyben folyt a játék, majd a félidő derekán Dragóner közelről, testtel a hálóba sodorta a labdát – a játékvezető azonban les miatt nem adta meg a gólt. Pedig a csatár nem állt lesen. A 65. percben Kállai bal sarokba tartó lövését védte bravúrral Rusák. A vendégek mentek előre az egyenlítésért, ám a hátralévő idő komolyan helyzet nélkül csorgott le.

A játék képe és a helyzetek alapján a döntetlen igazságosabb lett volna. A Haladás helytállt NB I-es ellenfel ellen.

Németh Szabolcs: – Jó ellenfél ellen játszottunk, az eredményt most kivételesen tegyük félre. Ugyanis ebben az időszakban a játék a legfontosabb, az a fajta futball, amelyet a bajnokságban szeretnék látni. A játékosok maximálisan megpróbálták ezt visszaadni, de ilyenkor még becsúsznak hibák. Négy hét van a rajtig, nem most kell csúcsformában lennünk. Mindenesetre teljesítményük miatt dicséret illeti a fiúkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában