Az alsóházban teniszeznek tovább

2021.07.09. 14:16

Egy győzelemmel és két vereséggel zárta a csoportkört a Kőszegi SE

A tenisz Szuperliga csoportkörének harmadik, utolsó fordulójában a Kőszegi SE a Siófok-Bregyó vendégeként szenvedett fájó vereséget.

Tóth Gábor

20210706 Kőszegi SE teniszklub, Kőszeg, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

A Kőszegi SE szuperligás teniszcsapat hétfőn az idén is bajnokesélyes MTK vendégeként kapott ki 6-1-re, majd kedden hazai közönség előtt javított, a Hoker-Fagyas Buda­pest együttesét verte 5-2 arányban. Szerdán szusszant egyet a vasi alakulat, majd csütörtökön ismét pályára lépett, ismét idegenben, a Siófok vendégeként. Komoly tétért, a felsőházi tagságért meccseltek a csapatok.

Siófok Spartacus-Bregyó TE–Kőszegi SE 4-3. Székesfehérvár, 50 néző, szuperligás tenisz-csapatmérkőzés. Győztek: Szappanos Márton, Morris Eric, Kihn Dániel.

– Nem volt szerencsénk – értékelt Koltay Árpád csapatvezető. – Az egyesek után még 3-2-re vezettünk – úgy, hogy Bartakovics Marcell roppant szoros csatában maradt alul. Aztán a párosoknál is az egyik mérkőzésen közel voltunk a győzelemhez – de akkor is ellenfelünk nyert. Ilyen a sport: ezúttal mi húztuk a rövidebbet. Ugyanakkor elkeseredve nem vagyunk, nem játszottunk rosszul – most készülünk a folytatásra, az alsóházi küzdelemre.

A csoportok első két helyezettje a felsőházba került, a harmadik és negyedik helyezettek pedig az alsóházba – a Kőszeg a csoportja harmadik helyén végzett. A vasi alakulat a Fagyas elleni győzelmet viszi magával. Szombaton a másik csoport negyedikje, a Budaörs fogadja, vasárnap pedig a másik csoport harmadikja, a Pasarét vendégeskedik Kőszegen – mind a két meccs 11 órakor kezdődik. Az alsóház első és második helyezettje bent marad a Szuperligában, a harmadik helyezett osztályozót játszik, a negyedik kiesik.

– A célunk egyértelmű, meg akarjuk őrizni szuperligás tagságunkat, amire képesnek is érzem a csapatot – zárta szavait Koltay Árpád.

Kiemelt képünkön: Kihn Dániel játékára nem lehetett panasz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában