Verseny

2021.07.08. 09:00

Fogatokkal Bögötén

Először rendeznek fogathajtóversenyt Bögötén. És rögtön az elit versenyek mintájára háromnaposat. Díjhajtás, maratonhajtás és akadályhajtás is szerepel a programban.

Horváth Erika

Korábban már rendeztek sikeres díjugratóversenyeket Bögötén, most viszont a fogathajtásban mutatkozik be házigazdaként a helyi Vasi Horses SE. Egyes és kettesfogatok – póni kategóriákban is – állnak majd rajthoz a település lovaspályáján. Húsz hajtó nevezett, közülük hárman vasiak.

– Lehetett volna kezdeni egy egynapos rendezvénnyel is, de ebből több is van a megyében, és az utánpótlás korosztályt a háromnapos versennyel szakmai fejlődés szempontjából jobban tudjuk segíteni. Mert ez a rendezvény a fiatalok köré épült – mondta Görög Richárd versenyigazgató. – Már kedden elkezdődött a program egy edzőtáborral Fülöpné Mátyus Zsuzsanna, a gyermek-, junior és fiatal hajtók, illetve a fiatal fogatlovak kategóriáinak irányításával megbízott csapatvezetővel.

A Bögöte Kupa pénteken 9 órakor a díjhajtással rajtol, szombaton 9 órától a maratonhajtást rendezik. Vasárnap 10 órától pedig az akadályhajtással zárul a verseny. De a rendezvény még nem, mert az eredményhirdetés után lesz csikós- és pusztaötös bemutató a szemenyei Simonka Ferenc jóvoltából, illetve hucul carussel Vörös József gyűrűsi ménesének hat csodás lovával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában